27 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου της Ένωσης για την κινητοποίηση – δράση στην Καισαριανή για την Παλαιστίνη

Από 1 Νοεμβρίου του 2023 το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στην λωρίδα της Γάζας.

Χαρακτηριστικό της βαρβαρότητας είναι το στοιχείο του Ευρωμεσογειακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το οποίο το Ισραήλ έχει ρίξει στην Γάζα βόμβες με φονική δύναμη, που ισοδυναμεί σε 2 πυρηνικές βόμβες.

Δεν είναι ώρες σιωπής! Στην Γάζα δολοφονούν!

Την επιτακτική ανάγκη να ηχήσει παντού το σύνθημα λευτεριά στην Παλαιστίνη – Καμία εμπλοκή της χώρας μας, υπογραμμίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής με την κινητοποίηση – δράση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

8425 νεκροί εκ των οποίων 3542 παιδιά και 2187 γυναίκες!

Στο κάλεσμα της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής προς τους Συλλόγους γονέων, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης σημείωσε ότι σ αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, κάθε εκπαιδευτικός και γονιός που «θέλει να λέγεται άνθρωπος, δεν θα πάψει στιγμή να αγωνίζεται για το δίκιο» και να μιλάει γι’ αυτό στα παιδιά.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Η κινητοποίηση – δράση αλληλεγγύης αγκαλιάστηκε από πολλούς γονείς, είχε την στήριξη συλλόγων, σωματείων και μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής. Τη στήριξή του εξέφρασε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη». 

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στην Καισαριανή ήχησε από όλους και κυρίως από τα παιδιά το σύνθημα λευτεριά στην Παλαιστίνη! Το περιστέρι της Ειρήνης με φτερά την σημαία της Παλαιστίνης ζωγραφίστηκε στην πλατεία της Καισαριανής από την εικαστικό Λουίζα Μίσιου και θα θυμίζει σε όλους ότι η Καισαριανή δεν ξεχνά τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά!

Τα παιδιά με τα ποιήματα τους, τα συνθήματα και τον παλμό έστειλαν το δικό τους μήνυμα Αλληλεγγύης και Ειρήνης! Όλα μαζί αγκάλιασαν το περιστέρι της Ειρήνης και με τις φωνούλες τους δεν σταμάτησαν να φωνάζουν Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Η πορεία στην Εθνικής Αντιστάσεως με πανό ζωγραφισμένο από τα χεράκια των μικρών μας φίλων, έδωσε στην πόλη μας παλμό αλλά και υπόσχεση ότι τα παιδιά, οι γονείς, ο λαός της Καισαριανής δεν μένει βουβός!

Στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά θα πορευόμαστε, όπως τονίστηκε και από την πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής στην ομιλία της. Η πρόεδρος μέσα από την ομιλία της πέρασε το μήνυμα του ΔΣ της Ένωσης για  καταδίκη του πόλεμου και κάθε προσπάθεια προσάρτησης εδαφών. Τονίστηκε ότι από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη οι φωνές όλων των λαών ενώνονται και απαιτούν να σταματήσει η ισοπέδωση της λωρίδας της Γάζας. Να σταματήσει η γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

Κλείνοντας, δηλώσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και καταγγείλαμε την εμπλοκή των χωρών στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Δώσαμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια απέναντι σε όσους διαστρεβλώνουν τον χαρακτήρα του παλαιστινιακού προβλήματος, αποσιωπούν ξεπλένοντας την Ισραηλινή κατοχή και συκοφαντούν τον λαό της Παλαιστίνης!

Στο τέλος της κινητοποίησης η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής κάλεσε τους παραβρισκόμενους την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11:00 στο Σύνταγμα στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.


Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της προέδρου, τα ποιήματα των παιδιών καθώς και οπτικό – ακουστικό υλικό:


Playlist με τα ποιήματα που διαβάστηκαν από τα παιδιά. Πατήστε πάνω δεξιά ώστε να δείτε όλη τη λίστα. Ακολουθούν οι στίχοι

Translate »