27 Απριλίου 2024

Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο | Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 στις 12:00 στα Προπύλαια

« Ο Γιώργος δείχνει να προσπαθεί αλλά μαζί με εκείνον προσπαθεί και ο Νίκος στην τάξη και οι δύο μπορούν αλλά μοιράζονται μια δασκάλα παράλληλης στήριξης… και έτσι η όποια προσπάθεια θα παραμένει μισή… και η οποία εξέλιξη το ίδιο μισό αποτέλεσμα θα έχει!

Τον Κωσταντή τον πηγαίνουν οι γονείς του στο σχολείο της Καισαριανής από την Ηλιούπολη, μιας και δεν υπάρχει δρομολόγιο… σήμερα πρέπει να είμαι νωρίς στην δουλειά λέει η μαμά πρέπει να τελειώσω ένα project και εγώ το ίδιο λέει ο μπαμπάς κάθε μέρα αργώ… θα με απολύσουν…

Και ο Κωνσταντής;

Θα τον πάει ο παππούς… και αν δεν μπορεί ή δεν υπάρχει παππούς ή γιαγιά;

Θα τον πάει ταξί… και αν δεν μας φτάνουν τα χρήματα για ταξί…

Η Αφροδίτη και ο Ανδρέας πηγαίνουν μόνοι τους με τους φίλους τους στο σχολείο , αλλά όταν βρέχει τηλεφωνούν στους γονείς τους να τους πάρουν ή ειδοποιούν ότι θα καθυστερήσουν γιατί νερά έχουν μπει στο σχολείο τους και το Σκοπευτήριο είναι μια τεράστια λίμνη με καταρράκτη και δεν μπορούν να περάσουν. Τα έργα είναι ανύπαρκτα!

Μαμά δες τα μείλ σου! Μπορεί και σήμερα να ήρθε ενημέρωση από το σχολείο ότι άλλαξε το πρόγραμμα και θα έχω λιγότερες ώρες γιατί λείπουν κάποιοι καθηγητές!

Η Κατερίνα και ο Γιώργος δεν πηγαίνουν στις τουαλέτες του σχολείου βρωμάνε… την περασμένη χρονιά βγήκαν και ποντίκια… »

Αυτά και πολλά ακόμα παραδείγματα τα ζούμε όλοι καθημερινά στα σχολεία του Δήμου μας! Ελλείψεις εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο μορφωτικό κενό τον 21ο αιώνα. Ελλείψεις σε παράλληλη στήριξη για τα παιδιά που έχουν γνωματεύσεις από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ και αδυνατούν όχι μόνο να παρακολουθήσουν ισότιμα με τα υπόλοιπα παιδιά τα μαθήματα τους αλλά και να ενταχθούν ομαλά στην σχολική κοινότητα. Σχολεία με ελλιπή συντήρηση και επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ

  • Χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, σχολεία ειδικής αγωγής, καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  • Χιλιάδες παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς σχολικές μεταφορές.
  • Τα σχολεία της Αττικής εκπέμπουν SOS, χωρίς ελέγχους, συντηρήσεις, επισκευές.
  • Το χέρι στη τσέπη του γονιού δεν πάει πιο μέσα… για αναλώσιμα, φροντιστήρια, για αθλητισμό και πολιτισμό.
  • Τα εμπόδια για να συνεχίσουν όλα τα παιδιά το δρόμο της μόρφωσης όλο και περισσότερα. Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη βάση εισαγωγής. Τώρα η Κυβέρνηση (προφανώς λαμβάνοντας μέτρα για τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες!) προσπαθεί να φέρει την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!!!!

ΕΩΣ ΕΔΩ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ!

Οι γονείς που παλεύουμε καθημερινά για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά μας διεκδικούμε μαζί με τα παιδιά μας τα δικαιώματα τους!

Δεν θα τους επιτρέψουμε “να μας πάνε και όπου βγει”!

Συζητάμε, οργανώνουμε τη δράση μας σε κάθε σχολείο, σε κάθε Σύλλογο Γονέων. Οργανώνουμε κοινές συναντήσεις με τα 15μελή σε γυμνάσια και λύκεια.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε έναν που έχει ανάγκη. Στο συμμαθητή του παιδιού μας, στην οικογένεια του, στον μαθητή από τη Θεσσαλία, στο παιδί που πυροβολείται στην Παλαιστίνη…

Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα!

Μαζί με τα παιδιά μας!

Για αυτά που τους αξίζουν και υπάρχουν οι δυνατότητες να τα απολαμβάνουν!

Καλούμε και τους Συλλόγους Γονέων να διατρανώσουν ότι δεν πάει άλλο και να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 12:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Translate »