27 Απριλίου 2024

Κάλεσμα της Ένωσης Γονέων για Κινητοποίηση – Δράση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στην Καισαριανή

ΚΑΛΕΣΜΑ

Στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς της πόλης για ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ

Οι γονείς σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται τους πληγώνει, τους οργίζει το μακελειό στην Γάζα, το ολοκαύτωμα ενός λαού που παλεύει χρόνια για την ανεξαρτησία του. Μας ξυπνά μνήμες που δεν θα θέλαμε να ξαναζήσουμε… Καραβάνια προσφύγων όπως των Μικρασιατικών, που ζήσανε τον διωγμό και την φρίκη του πολέμου…

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ στην Παλαιστίνη μεταξύ των νεκρών είναι 3500 ΠΑΙΔΙΑ.

Δυστυχώς, τους γονείς στην Παλαιστίνη δεν τους απασχολεί τι έμαθε σήμερα το παιδί τους στο μάθημα και σε ποιο πάρτι θα πάει… Η μάνα στην Παλαιστίνη δεν ετοιμάζει το παιδί της για το σχολείο αλλά γράφει στο σώμα του το όνομά του, γιατί το νεκρό παιδί της έχει όνομα, έχει ιστορία. Έχει την ιστορία ενός λαού που εδώ και 65 χρόνια παλεύει να είναι ανεξάρτητος, που εδώ και 65 χρόνια είναι υπό κατοχή!

Εμείς ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καισαριανής δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους γονείς, σε αυτό τον λαό!

Όσοι λοιπόν ζούμε σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, κάθε εκπαιδευτικός και γονιός που «θέλει να λέγεται άνθρωπος, δεν θα πάψει στιγμή να αγωνίζεται για το δίκιο» και να μιλάει γι’ αυτό στα παιδιά.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

*Παρακαλούμε τους γονείς αν υπάρχει η δυνατότητα να φοράνε τα παιδιά τους άσπρη μπλούζα γιατί θα γίνει συμβολική δράση με το περιστέρι της Ειρήνης.

Translate »