25 Απριλίου 2024

Δεν επιτρέπουμε στον φασισμό να βάλει πόδι στα σχολεία

Αύριο, 7 Οκτωβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και την φυλάκιση των στελεχών της, κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος με το σύνθημα: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ».

Πέρυσι τέτοια μέρα αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας: …«να μην επιτρέψουμε το «αυγό» να γίνει «φίδι». Το φίδι αλλάζει δέρμα ανάλογα με το περιβάλλον, σήμερα είναι η Χρυσή Αυγή αύριο ένα άλλο μόρφωμα, χθες έβαζαν τη «γραβάτα», αύριο θα «σηκώσουν τα μανίκια».»

Είχαν προηγηθεί προσπάθειες φασιστοειδών, να σηκώσουν κεφάλι και στη γειτονιά μας, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων Γονέων, μέσα από προβοκατόρικα κείμενα κολλημένα σε πόρτες σχολείων.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη, οι θρασύδειλες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μαθητές – φοιτητές και εργαζόμενους στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, δείχνουν πως δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, όσο το αυγό του φιδιού ξαναζεσταίνεται στο κόρφο του σάπιου συστήματος που το αναπαράγει είτε ευθέως, είτε πλαγίως μέσω των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ αγωνιστών νεολαίων και φασιστοειδών.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων πιστεύουμε ακράδαντα πως, όπως κάναμε στο παρελθόν, έτσι και σήμερα και πρέπει αλλά και μπορούμε να απομονώσουμε τα φασιστικά στοιχεία που προσπαθούν να βάλουν πόδι στα σχολεία μας. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές απομονώνουμε τον φασισμό. Βοηθάμε τα παιδιά μας να μάθουν σωστά την ιστορία και συμπορευόμενοι με όλο το λαό της χώρας μας, σπρώχνουμε οριστικά το τέρας του φασισμού στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ

 
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ
19:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Translate »