26 Απριλίου 2024

Κείμενο μιας μητέρας από δημοτικό σχολείο της Καισαριανής: “Άλλο ενα τραγικό της πανδημίας μέσα στα πολλά.”

Μια μητέρα που το παιδί της φοιτά σε δημοτικό σχολείο της Καισαριανής, μας απέστειλε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:

Άλλο ενα τραγικό της πανδημίας μέσα στα πολλά.

Δεν ξέρω από ποιόν τελικά να προστατεύσω το παιδί μου. Από τον κορονοϊο ή από την κυβέρνηση και τα παρακλάδια της (Δημοτική αρχή). Ζω σε έναν σχετικά “φτωχό” Δήμο, στο Δήμο Καισαριανής, στον οποίο δε γίνονται συχνά έργα ανάπλασης και ωραιοποίησης της πόλης (πανβρώμικα πεζοδρόμια, διαλυμένοι δρόμοι, ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο πάρκο με γκαζόν όπου τα παιδιά παίζουν προσπαθώντας να αποφύγουν τα κόπρανα των σκυλιών ενώ υπάρχει ειδικός χώρος για τα σκυλιά – φυσικά παίζει ρόλο και η ατομική ευθύνη γι’ αυτό, αλλά κι ένας ευγενικός φύλακας να τους στέλνει όλους στο ειδικό πάρκο σκυλιών, αφού υπάρχει, είναι απαραίτητος – κούνιες (με κατεστραμμένη περίφραξη) και που για να γίνει κάποια επισκευή στα σχολεία χρειάζεται να μαζευτούμε οι γονείς με τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στο Δημαρχείο και να διαμαρτυρηθούμε αρκετές φορές! Εντάξει μ’ αυτό συμβιβάστηκα, εφόσον τώρα με την πανδημία  το βάρος έχει πέσει αλλού και τα σημαντικά είναι άλλα! Ή θα έπρεπε να είναι…

Άνοιξαν λοιπόν ξανά τα σχολεία. Και στέλνω το παιδί μου στο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου και εμπιστεύομαι τα χέρια στα οποία το παραδίδω. Κακώς! Αλλά που να φανταστώ η μάνα οτι τα μεγάλα κεφάλια εκεί στο Δημαρχείο  δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την υγεία του παιδιού μου ε; Για να γλιτώσουν λίγα ευρώ, εγώ έτσι το εξηγώ, πήγαν και παρήγγειλαν αντισηπτικά 4 λίτρα για να ξαναγεμίζουν τα πρώτα μπουκαλάκια που πήραν. Σαν πρώτη σκέψη σωστή! Να είμαστε και οικολόγοι να μη γεμίζουμε μπουκαλάκια παραμπουκαλάκια. Έλα μου όμως που κάνεις δεν ήλεγξε τα συστατικά και τις προδιαγραφές του προϊόντος! Για να ειναι αποτελεσματικό εναντίον του covid-19, ένα προϊόν αντισηψίας πρέπει να περιέχει το κατάλληλο ποσοστό της αντισηπτικής ουσίας, στην συγκεκριμένη περίπτωση της ισοπροπανόλης, που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να είναι πάνω απο 70%. Το συγκεκριμένο σκεύασμα περιέχει 15-30%. Και να πεις οτι ήταν όλα γραμμένα με ψιλά γράμματα…Όχι! Ολόκληρη ετικέτα: ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ! Μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, ζάλη και σοβαρές οφθαλμικές βλάβες και μάλιστα θέλει και 9ml δόση (ολόκληρη παιδική χούφτα δηλαδή) για να απολυμάνει!!

Δεν μπορώ να δικαιολογήσω οτι αυτό είναι μία απλή αδιαφορία των υπευθύνων! Ένα απλό λάθος! Όταν έχεις να κάνεις με παιδιά πρέπει να είσαι 1000 φορές πιο προσεκτικός! Τι; Όχι; Έτσι λοιπόν το παιδί μου με άλλα περίπου 3000 παιδιά, διότι αυτό έγινε σε όλα τα σχολεία του Δήμου , νόμιζαν οτι απολυμαίνουν τα χεράκια τους. Μαζί με τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Και ήμασταν όλοι λίγο πιο ήρεμοι. Αλλά όχι! Έβρεχαν τα χεράκια τους με ενα προϊόν  που μάθαμε οτι αποσύρθηκε απο την αγορά και αντικαταστάθηκε. Επίσης δεν είχε έγκριση από τον ΕΟΦ! (πήρα η ίδια τηλέφωνο στην εταιρία να ζητήσω τον αριθμό αδείας και ο υπεύθυνος δεν βγήκε ποτέ). Τραγικό!!! Δεν ειμαι γιατρός, ούτε ειδικός, ούτε τους νόμους ξέρω και δεν ξέρω πραγματικά τι σημαίνει αυτό… 

Αυτό το σκεύασμα λοιπόν το χρησιμοποιούσαν στα σχολεία από το καλοκαίρι μέχρι εχθές!!!! Αφήσατε τα παιδιά μας απροστάτευτα εν μέσω κρουσμάτων covid -19 στα σχολεια! Ας μη θίξω το πώς αντιμετωπίστηκε αυτή η κατάσταση γιατί θα πάει ακόμα πιο μακριά η βαλίτσα. Είσαστε λοιπόν τυχεροί Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Αντιδήμαρχε και λοιποί που δεν πάθαμε κανα κακό! Και το θέμα είναι οτι προσπερνάτε το θέμα σαν να μην έγινε τίποτα! Μας έχετε απέναντί σας μ’ αυτές σας τις πράξεις αντί να φροντίζετε να μας έχετε δίπλα σας! Συνέλθετε και σταματήστε να είστε ευθυνόφοβοι και να παίζετε κι εσείς και η κυβέρνηση με τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας! 

Εμείς δεν θέλουμε αυτόν τον κόσμο για τα παιδιά μας! Κάντε επιτέλους το χρέος σας και φτιάξτε ένα κράτος πρόνοιας στο οποίο οι πολίτες κάθε ηλικίας θα είναι το πρώτο σας μέλημα! Και δεν το λέω ήρεμα! 

 Μ.Κ.

Translate »