19 Απριλίου 2024

Έκτακτο ενημερωτικό δελτίο για τον Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό: Χωρίς θέρμανση ο Βιοκλιματικός από…την Τετάρτη 12/01

Έκτακτο Ενημερωτικό απο το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων Καισαριανής

Αγαπητοί γονείς,

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του ΝΠΔΔ «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ» επιλέγει να μην ενημερώνει επισήμως τους γονείς όπως οφείλει για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας.

Το Σάββατο 16/01 ενημερωθήκαμε απο το σωματείο εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, ότι από την Τετάρτη 12/01 το μεσημέρι δε λειτουργεί η θέρμανση στον Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό.

Επικοινωνήσαμε με τη Διοίκηση του ΝΠΔΔ για να ενημερωθούμε, να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το θέμα και να μάθουμε τις προθέσεις που υπάρχουν για την επίλυση του προβλήματος, ιδιαίτερα τώρα που τις επόμενες μέρες θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι υπάρχει βλάβη και για τη θέρμανση του κτιρίου θα σταλούν ΣΟΜΠΕΣ και ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ !! αδιαφορώντας για τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν τα παιδιά μας, τοποθετώντας μέσα σε αίθουσες όπου τα παιδιά παίζουν, χορεύουν ακόμα και κοιμούνται, εστίες θέρμανσης που μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα.

Δεν μπαίνουμε καν στη λογική αν επαρκούν 3-4 σόμπες για τη θέρμανση του κτιρίου, πόσο μαλλον για μία ποιοτική θέρμανση ώστε παιδιά και παιδαγωγοί να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να λάβει χώρα το παιδαγωγικό έργο. Από τη διοίκηση η μόνη απάντηση που λάβαμε για την αποκατάσταση της βλάβης ήταν ότι «θα πάρει μέρες». Το πόσες μέρες θα είναι αυτές και τι ακριβώς θα γίνει στο μεταξύ, μάλλον θα πρέπει να το αναζητήσουμε μόνοι μας ή να το μάθουμε ξανά από κάποιον τρίτο.

Κυβέρνηση και δήμος δεν έχουν λάβει απολύτως κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους την περίοδο της πανδημίας. Επέλεξαν όλο το προηγούμενο διάστημα να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά βάζοντας στη ζυγαριά από τη μία την ανάγκη των παιδιών για αγωγή και μάθηση και από την άλλη το κόστος των παρεμβάσεων για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών.

Ένα έχουμε να πούμε προς τους υπευθύνους, όλοι κρίνεστε για το αν αντιμετωπίζετε την ασφαλή αγωγή των παιδιών μας ως κοινωνικό αγαθό ή ως κόστος.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΝΠΔΔ «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ»:

• Να ενημερώσει άμεσα τους γονείς των παιδιών του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού σε ποιες συνθήκες θα πάνε τα παιδιά από Δευτέρα στον σταθμό
• Να αποκαταστήσει άμεσα τη λειτουργία της θέρμανσης του κτιρίου του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού
• Να μην τοποθετήσει σόμπες ή αερόθερμα ή οποιαδήποτε άλλη εστία θέρμανσης μπορεί να προκαλέσει ατύχημα
• Να ελεγχθούν όλοι οι παιδικοί σταθμοί (έστω και τώρα, μέσα Ιανουαρίου!) με ευθύνη του Δήμου από την τεχνική υπηρεσία

Ως Διοικούσα Επιτροπή θα παρακολουθήσουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα και θα ενημερώσουμε εκ νέου τους γονείς.

Η Δ.Ε

Translate »