26 Απριλίου 2024

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Καισαριανής: Αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τα ακατάλληλα, επικίνδυνα και χωρίς έγκριση από τον Ε.Ο.Φ αντισηπτικά

15/01/2021

Προς:
Αντιδήμαρχο Παιδείας  κ. Κιτσέλη Μάνο


Κοιν/ση:
Σύλλογο Διδασκόντων 1ου ΓΕΛ Καισαριανής

Πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας ;

Άστοχη, απερίσκεπτη, αδιάφορη, επικίνδυνη, ή πιο στοχευμένα, τα νούμερα των ταμείων πάνω από την ανθρώπινη αξία;

Για όσες/σους δεν είναι γνώστες…

Από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και μέχρι τώρα , τα αντισηπτικά που προμήθευσε η Δημοτική Αρχή τα σχολεία της πόλης μας ,είναι ακατάλληλα για χρήση,. όντας χαμηλής περιεκτικότητας βιοκτονων συστατικών καθώς και χρήσης του συγκεκριμένου προϊόντος  για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Σε ερώτηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας προς τον ΕΟΦ για την καταλληλόλητα του αντισηπτικού, η έγγραφη απάντηση που εισέπραξε ήταν πως όχι μόνο αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατάλληλο αλλά και πως το εν λόγω προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ίδιο.

Επί της ουσίας… από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι των σχολείων έκαναν χρήση ενός ακατάλληλου προϊόντος χωρίς άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ!

Το δεκαπενταμελές μαθητικο συμβούλιο και  ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας αιτούμαστε την άμεση απομάκρυνση των αντισηπτικών από το 1ο ΓΕΛ Καισαριανής και την αντικατάσταση τους  με αντισηπτικά εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Επίσης αιτούμαστε την παροχή επαρκούς ποσότητας υλικών καθαρισμού και ειδών προστασίας (πχ γάντια) για την ασφαλή καθαριότητα όλων των χώρων του σχολείου, όπως ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας στα δίκαια αιτήματα μας.

Το Δ.Σ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Καισαριανής
Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο 1ου Λυκείου Καισαριανής

Translate »