28 Απριλίου 2024

Συλλαλητήριο στις 11 Γενάρη και ώρα 12 στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής στηρίζει το δίκαιο αγώνα των φοιτητών για την μη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους, που οφείλει η πολιτεία να παρέχει δωρεάν, να στηρίζει, να ενδυναμώνει, να χρηματοδοτεί και να ανοίγει νέες προοπτικές ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση στο “επιχειρείν” ισότιμα.

Ο περιορισμός όμως που αναγκαστικά θα γίνει, αφού εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα κάθε οικογένειας, στερεί την ελεύθερη πρόσβαση στην επιλογή, με τον κίνδυνο που ελλοχεύει να απαξιωθεί το πτυχίο του, η καριέρα του, η επιχειρηματική του εξέλιξη.

Η πολιτεία οφείλει να ακούσει και να σεβαστεί τον πολίτη και τις ανάγκες του. Να μην αποδεχτεί με ευκολία τα συμφέροντα που καθορίζουν τη τύχη των λίγων και όχι των πολλών!

Ως Ένωση Γονέων που τα παιδιά μας σήμερα δίνουν πανελλήνιες, με όνειρα για να πετύχουν σε μια σχολή της αρεσκείας τους, που θα τους προσφέρει μια ζωή που επιθυμούν, αντιμετωπίζοντας τις όποιες δυσκολίες, λέμε όχι στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά ζητούμε την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων της χώρας μας, που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου σπουδές προσαρμοσμένες στο σήμερα, κοιτώντας το αύριο και όχι το χθες.

Στις 11 Γενάρη θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Καλούμε και τους Συλλόγους Γονέων να συζητήσουν πάνω στις εξελίξεις που φέρνει η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και δράσεις που διοργανώνονται το επόμενο διάστημα.

Translate »