28 Απριλίου 2024

Κάλεσμα για παρέμβαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας

Προκλητική η κίνηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας να στερήσει εκπαιδευτικούς από τους μαθητές της πόλης μας στη μέση της χρονιάς!

Όπως ενημερωθήκαμε λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, μετακινήθηκαν 2 εκπαιδευτικοί (ΠΕ03 και ΠΕ04, μαθηματικός και φυσικός) από το τμήμα ένταξης του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής στο Ειδικό Γυμνάσιο Ηλιούπολης, για να καλύψουν τα κενά του. Αυτά τα κενά θα έπρεπε να είναι καλυμμένα, από την αρχή της χρονιάς, από την πρώτη στιγμή, με προσλήψεις και όχι με αλχημείες.

Το τμήμα ένταξης στο 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής έχει περισσότερα από 30 παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία του. Πέραν τούτου, οι εκπαιδευτικοί έχουν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά που φοιτούν στο τμήμα ένταξης, όπου οι αλλαγές στο πρόγραμμά τους στη μέση της χρονιάς είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην μαθησιακή απόδοσή τους και όχι μόνο. Τα τμήματα θα συμπτυχθούν, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ομαλότητας αφού το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί διαφορετικά προς όφελος όλων των μαθητών που χρήζουν στήριξης.

Εκπτώσεις στις ανάγκες των παιδιών μας δεν δεχόμαστε! Απαιτούμε καλύτερο προγραμματισμό με υπευθυνότητα στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας!

Η παιδεία δεν είναι ράβε ξήλωνε! Πόσο μάλλον, όταν η παιδεία παρέχει βοήθεια σε παιδιά με ιδιαιτερότητες και αδυναμίες που χτίζονται χρόνο με το χρόνο.

Ζούμε μια περίοδο που ως γονείς από παντού δεχόμαστε χτυπήματα… ακρίβεια, άγχος σε τι κοινωνία μεγαλώνουν τα παιδιά μας, μια επιθετική προς εμάς και τα παιδιά μας κοινωνία που μας κοιτά στις τσέπες!

Τέρμα πια! Πάρτε μέτρα τώρα!

Για μας το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό πόσο μάλλον τα παιδιά που αιτούνται παράλληλης στήριξης και τμήματος ένταξης!

Τα πάντα πρέπει να υποτάσσονται στις ανάγκες τους, το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, το κατάλληλο κτίριο, τα υποστηρικτικά τεχνολογικά, βοηθητικά μέσα, τα αναλυτικά προγράμματα κ.ά.

Και όλα αυτά δεν πρέπει να γίνονται με έναν συγκυριακό, τυχαίο τρόπο, δηλαδή, αν το εντοπίσουν οι γονείς, αν έχουν λεφτά να το κάνουν, αν μπορούν να το στηρίξουν συνολικότερα με βάση το πορτοφόλι τους.

Καλούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής, τους γονείς, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης καθώς και τη Ζ’ ΕΛΜΕ να προχωρήσουμε σε κοινή παρέμβαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθηνών την Πέμπτη 4/1/2024 και ώρα 09:00 πμ. ώστε να πιέσουμε να δοθεί λύση προς όφελος όλων των μαθητών.

Διεκδικούμε τώρα άμεσα:

  • Να μην μετακινηθούν οι εκπαιδευτικοί από το τμήμα ένταξης του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών τόσο στο Ειδικό σχολείο Ηλιούπολης καθώς και σε κάθε σχολείο που χρειάζεται εκπαιδευτικό δυναμικό!
Translate »