27 Απριλίου 2024

Διαδραστική παράσταση – Το τύμπανο της αγάπης | Παρασκευή 22/12/2023 και ώρα 19:15 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Καισαριανής

Λίγα λόγια για το έργο!

Το τύμπανο της αγάπης είναι μια διαδραστική παράσταση, φτιαγμένη με χιούμορ και μεράκι για τους μικρούς μας φίλους, και έχει ως βασικό της στόχο να περάσει με διασκεδαστικό τρόπο σημαντικά νοήματα όπως: η έννοια της φιλίας και της ανιδιοτέλειας, η οικολογική αφύπνιση και η ανακύκλωση, η ισότητα και η εξάλειψη του bullying και του ρατσισμού.

Η παράσταση διαδραματίζεται σε μία σκουπιδούπολη, η οποία όμως δεν υπήρχε από πάντα εκεί… Κάποτε ονομαζόταν Πολύχρωμη Χώρα.
Σε αυτήν την χώρα ζούσαν χαρούμενα και αρμονικά άνθρωποι όλων των χρωμάτων, χωρίς να υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί.
Όλα αυτά όμως χάθηκαν όταν  η μάγισσα «Γιάρρα», έριξε  μία βαριά κατάρα στη χώρα αυτή και ανέτρεψε τα πάντα στην αρμονική ζωή των κατοίκων.
Μετέτρεψε λοιπόν την Πολύχρωμη Χώρα σε Σκουπιδούπολη, έκανε τους ανθρώπους να μην μπορούν να καταλάβουν ο ένας την γλώσσα του άλλου και τους μοίρασε σε πλούσιους και φτωχούς.

Η αρχή του έργου βρίσκει δύο παιδιά της σκουπιδούπολης, την Χουάν Λι Πολύχρωμη (Κινέζα) και το Πολύχρωμο Φτερό(Ινδιάνα), να αντιμετωπίζουν διάφορες περιπέτειες της καθημερινότητας.
Χωρίς να μπορούν να καταλάβουν η μία την άλλη καταλήγουν στο συμπέρασμα, παρ’ όλες τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, πως μόνο εάν λειτουργήσουν σαν ομάδα θα καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα.
Νομίζατε πως τελειώσαμε; Όχι, καθώς από το παραμύθι δεν θα μπορούσε να λείπει ένα μαγικό τζίνι, το οποίο όμως δεν βγαίνει από λυχνάρι  όπως όλοι ξέρουμε, αλλά από το μαγικό τύμπανο, Το Τύμπανο της Αγάπης!
Το τζίνι λοιπόν έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της ιστορίας και να δώσει απαντήσεις!


Ήταν η μάγισσα Γιάρρα πάντοτε κακιά;
Τι ήταν αυτό που την οδήγησε να ρίξει την κατάρα στην πολύχρωμη χώρα;
Μήπως τελικά δεν είναι τόσο κακιά όσο λένε;

Όλοι μαζί λοιπόν ξεδιπλώνουν τις πτυχές της ιστορίας και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η αγάπη και η κατανόηση είναι η μυστική συνταγή για να αλλάξουν όλα!
Το ενδιαφέρον των παιδιών καταφέρνουν να κρατούν αμείωτο οι τρισδιάστατες προβολές του σκηνικού και η διαδραστική συμμετοχή τους που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της παράστασης.

Συντελεστές:
Κείμενο/σκηνοθεσία: Δανάη Μιχοπούλου
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Στάβαρη, Σπύρος Βαρβαγιάννης, Δανάη Μιχοπούλου
Στο ρόλο της μάγισσας χαρίζει τη φωνή της η Ναταλία Δραγούμη
Σε διπλή διανομή: Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Θάνος Κόντζογλου
Ηχητική και φωτιστική επιμέλεια: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος
Μια παραγωγή του πολυχώρου PLAY ART REPEAT

Δείτε το τρέιλερ:


Translate »