23 Απριλίου 2024

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού κέντρου του Παίδων | Ανακοινώσεις Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων

22/02/2023

Ή Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής όχι μόνο στηρίζει αλλά και με αντιπροσωπεία της θα παρευρίσκεται στο κάλεσμα της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ την

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ 1 μ.μ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Ενώνουμε τη φωνή μας με την πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού.

Στηρίζουμε απόλυτα τη θέση των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και ρωτάμε για άλλη μια φορά:

Όλα στις πλάτες μας;

Όλα εμπόριο;

Ακόμα και η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου; Καμία ευθύνη του κράτους για την προστασία ούτε καν αυτών των παιδιών;

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων να εκδώσουν σχετικές αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης.

Καλούμε τους γονείς να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή!


* Παρατίθενται:

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ &

ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ 1 μ.μ.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ

«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Τέθηκε προς διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», το οποίο διαχωρίζει το ογκολογικό τμήμα από το υπόλοιπο παιδιατρικό νοσοκομείο και το μετατρέπει σε ΝΠΙΔ.


Ο διαχωρισμός αυτός δεν υπηρετεί κανένα επιστημονικό κριτήριο, μιας και η ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα αυτών των παιδιών δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ανεξάρτητα από τη λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων του. Το Υπουργείο Υγείας στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει διακηρυκτικά, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά, μεταξύ άλλων τα εξής: «Με το ΝΠΙΔ η Ογκολογική Μονάδα αναβαθμίζεται σε Ογκολογικό Κέντρο ώστε να μπορεί να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία προς όφελος των ασθενών χωρίς να αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας του. Ο έλεγχος του ΝΠΙΔ ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς.» Τότε γιατί γίνεται η μετατροπή; Ποια ανάγκη υπηρετεί η Σύσταση του ΝΠΙΔ; Είναι προφανές ότι η μετατροπή του ογκολογικού τμήματος σε ΝΠΙΔ πρακτικά σημαίνει ότι στο εξής θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι το σκαλοπάτι που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της περίθαλψης του παιδικού καρκίνου. Το έχουμε δει πολλές φορές το ίδιο «έργο» σε υπηρεσίες του δημοσίου – «φιλέτα» που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον να γίνονται πρώτα ΝΠΙΔ και στη συνέχεια ΑΕ!


Αντί λοιπόν να στελεχώσουν όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και να το εξοπλίσουν με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και λοιπό μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου, με ευθύνη του κράτους και αποκλειστικά με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να παρέχονται υψηλού επιπέδου, αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας εν έτει 2023, δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλα τα παιδιά, θυσιάζουν την υγεία, ακόμη και των μικρών παιδιών με καρκίνο, στα επιχειρηματικά συμφέροντα!


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών μας για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των υγειονομικών και ενώνει τη φωνή του με την πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού και καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/02 στη 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείο.

Στηρίζουμε απόλυτα τη θέση των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και ρωτάμε για άλλη μια φορά:

Όλα στις πλάτες μας;
Όλα εμπόριο;

Ακόμα και η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου; Καμία ευθύνη του
κράτους για την προστασία ούτε καν αυτών των παιδιών;


Απαιτούμε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο να μην φθάσει καν στη Βουλή.


Δε θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τον παιδικό καρκίνο σε εμπόρευμα για τα κέρδη κανενός!

Καλούμε τις Ενώσεις να εκδώσουν σχετικές αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης της 5ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/02/2023 13:00 ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Καλούμε τους γονείς να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή!

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής εκφράζει την αγωνία και τον φόβο των γονέων σε μία περίοδο που, αφενός η εποχιακή γρίπη, οι ιώσεις αλλά και ο Covid είναι πολύ έντονα, αφετέρου υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων για τα παιδιά μας.

Ως γονείς αγωνιούμε αν θα βρούμε τα αναγκαία φάρμακα, αγωνιούμε αν θα βρούμε ουρά χιλιομέτρων έξω από το Αγλαΐα Κυριάκου ή το Παίδων Αγίας Σοφίας, η τσέπη μας δεν βαστάει άλλο για παιδιάτρους – φάρμακα που με τις αυξήσεις το λιγότερο που μπορείς να δώσεις είναι 80 ευρώ…περιπλανιόμαστε με παιδιά άρρωστα να βρούμε μια δομή ΔΥ γύρω στην περιοχή μας- αφού στην Καισαριανή δεν υπάρχει ΠΦΥ..

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια βδομάδα μετά τις κινητοποιήσεις των δασκάλων μας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας συνεχίζει το έργο της η κυβέρνηση εξαπολύονται επίθεση στον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας με το νομοσχέδιο που μετατρέπει το παιδοογκολογικό κέντρο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”».

Η ζωή και η υγεία των παιδιών μας θα εξαρτάται από τη «φιλανθρωπία» των επιχειρηματικών ομίλων. Γέμισε ο τόπος φιλάνθρωπους! Τους είδαμε και αυτούς…

Την είδαμε όταν πριν μια βδομάδα οι φιλάνθρωποι ακύρωσαν τον διαγωνισμό ανέγερσης τριών νοσοκομείων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που φανερώνει πόσο επικίνδυνη και επιζήμια για μας και τα παιδιά μας είναι η εναπόθεση της υγείας στα χέρια των «φιλάνθρωπων» όταν τους φαίνεται μεγάλο το κόστος.

Αλλά δεν βλέπουμε Πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά που μας στερούν, που μας κόβουν από τους

μισθούς, που μας τα παίρνουν από τους φόρους?

Στην υγειά όχι Στην παιδεία όχι Σε αθλητισμό όχι Σε πολιτισμό όχι

Ως γονείς απλώνουμε το χέρι όπως στον δάσκαλο, έτσι και στον γιατρό που παλεύουν μαζί με μας για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία αντίστοιχα.

Είναι δίκαιος ο αγώνας σου γιατρέ όσο δίκαιο είναι τον 21ο αιώνα τα παιδιά μας να χαίρουν δημόσιας δωρεάν υγείας, περίθαλψης και φροντίδας.

Για αυτό το δίκαιο θα παλέψουμε και εμείς ως γονείς από την μεριά μας! Είμαστε δίπλα σου γιατρέ όπως εσύ είσαι όταν το παιδί μας σε έχει ανάγκη.

Δεν είναι αήττητοι! Το δίκιο πάντα νικά!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά λύπης μας και ενώ ως γονείς το τελευταίο διάστημα πέραν των ιώσεων, της εποχιακής γρίπης, του covid, της έλλειψης φαρμάκων, της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και της έλλειψης κλινών, πληροφορηθήκαμε ότι τέθηκε προς διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο διαχωρίζει το ογκολογικό τμήμα του «Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –  ΕΛΠΙΔΑ», από το υπόλοιπο παιδιατρικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και το μετατρέπει σε ΝΠΙΔ.

Επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μετατροπή του ογκολογικού τμήματος σε ΝΠΙΔ, θα οδηγήσει εν συνεχεία στη λειτουργία του ογκολογικού κέντρου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ως εκ τούτου στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της περίθαλψης του παιδικού καρκίνου, καθώς πολλάκις υπηρεσίες του δημοσίου «φιλέτα» αρχικά μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ και εν συνεχεία σε ΑΕ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι στηρίζουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με την πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων  «Η Αγία Σοφία», με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής και με την Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογκικού Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ»

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να παραστείτε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Πέμπτη 23/02/2023 στις 13.00μ.μ στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ !!!

Με εκτίμηση,

Tο Δ.Σ του Συλλόγου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΩΝ

Εκφράζουμε την ανησυχία μας και την αγανάκτηση μας που την ίδια στιγμή που τα παιδιατρικά νοσοκομεία γεμίζουν με ουρές αναμονής κι η τσέπη μας δε βαστάει άλλο, η κυβέρνηση με νομοσχέδιο μετατρέπει το Παιδοογκολογικό Κέντρο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»!

Δεν έφταναν τα νοσοκομεία που έκλεισαν αυτοί και όλοι οι προηγούμενοι κυβερνώντες (όπως το Λοιμωδών), δεν έφταναν οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, δε φτάνουν τα χιλιάδες κενά σε προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, δε φτάνει που περιπλανιόμαστε με παιδιά́ άρρωστα να βρούμε μια δομή́ πρωτοβάθμιας υγείας αφού́ στην Καισαριανή́ δεν υπάρχει, δε φτάνουν τα 3 χιλιάδες άρρωστα παιδιά που περιμένουν μήνες να χειρουργηθούν από τις τραγικές ελλείψεις!

Τώρα στις πλάτες των άρρωστων με καρκίνο παιδιών και των οικογενειών τους φορτώνεται κι η ιδιωτικοποίηση του ξεχωριστού αυτού κέντρου, για να θησαυρίσουν οι γνωστοί «φιλάνθρωποι» μεγαλοεπιχειρηματίες! 

Φτάνει πια οι γονείς να σκαλίζουμε την άδεια μας τσέπη για να γιατρευτούν και να μάθουν τα παιδιά μας!

Διεκδικούμε όσα τους στερούν: Στην υγειά́, στην παιδεία, στον αθλητισμό́, στον πολιτισμό́, στη φροντίδα, στον ελεύθερο χρόνο.

‣         Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το Παιδοογκολογικό Κέντρο Παίδων!

‣         Ο αγώνας των υγειονομικών για δημόσια δωρεάν υγεία είναι δίκαιος! Στεκόμαστε δίπλα τους!

Δεν αποδεχόμαστε το 2023 τα παιδιά́ μας να μην απολαμβάνουν σύγχρονη και δωρεάν δημόσια υγεία, περίθαλψη και φροντίδα, στο σχολείο, στη γειτονιά, σε κάθε νοσοκομείο. Είναι δικαίωμά τους και δικό μας καθήκον να παλέψουμε γι’ αυτό!

Το Δ.Σ  με αντιπροσωπεία του θα παρευρίσκεται στο κάλεσμα
της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ 1 μ.μ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

και καλούμε και όλους τους γονείς να στηρίξουν αυτή τη κινητοποίηση!

Translate »