13 Ιουλίου 2024

Κάλεσμα συμμετοχής στο μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στις 12:00 στα Προπύλαια για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ως Ένωση ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και θα συμμετέχουμε στο σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια.

Καλούμε και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση μαζί με τα παιδιά μας.


Ακολουθεί το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής:

«Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς…»

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

   Πέρα από την έκφραση της συμπαράστασής μας, όμως, προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων, απαιτούμε την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εγκληματικές ευθύνες για την υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών, διεκδικώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων μας και στις ασφαλείς μετακινήσεις.

  Οι μαθητές της Αθήνας, τα παιδιά μας, χθες και σήμερα στα σχολεία τους, γράφουν με τις τσάντες, τις ανακοινώσεις τους και τα πανό τους: «Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς, από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας», και έχουν ΔΙΚΙΟ!

  Γι αυτούς τους λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμμετέχει μαζί με τα παιδιά μας, τους μαθητές της Αθήνας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Συντονιστικό των Μαθητών,

αύριο Παρασκευή 3 Μάρτη στις 12:00 στα Προπύλαια.

 Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων, όλους τους γονείς της Αττικής να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση.

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2023

Translate »