23 Απριλίου 2024

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ | Ανακοίνωση – ενημέρωση για την απουσία μαθηματικού κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου

Ενημερωτικό εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Καισαριανής για τις ενέργειες που έκανε, καθώς εδώ και ένα μήνα, υπάρχει έλλειψη μαθηματικού κατεύθυνσης.


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο Μαθηματικός Κατεύθυνσης του Σχολείου μας απουσιάζει από 20/1 λόγω αιτιολογημένης άδειας για την οποία είχαν λάβει εγκαίρως γνώση όλοι οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί Φορείς.

Η λύση που έχει δοθεί από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  είναι να στείλει ένα καθηγητή που πάει και σε άλλα σχολεία ο οποίος μπορεί να καλύψει τις   2 από τις 20 ώρες που απαιτούνται. Προκειμένου να καλυφθούν περισσότερες ώρες της Γ’ Λυκείου εν όψει πανελλήνιων εξετάσεων η διεύθυνση του σχολείου αναγκαστικά προχώρησε σε εσωτερική αναδιάρθρωση των καθηγητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν με κενές ώρες στα μαθηματικά και οι μαθητές της Β΄ και Α’ Λυκείου.

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου:

α) Ήλθε σε επαφή με τη Διεύθυνση του Σχολείου μας για να επιβεβαιώσει ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες από μέρους της για την κάλυψη του κενού (όπως και έχει γίνει).

β) Υπήρξαν επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας με τους υπεύθυνους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την επίλυση του προβλήματος.

γ) Την Πέμπτη 16/2 εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνοδευόμενοι από μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Καισαριανής επισκέφθηκαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό να ενημερωθούν για τις διοικητικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου. Μιλήσαμε με υπαλλήλους της υπηρεσίας, όχι όμως και με τους υπεύθυνους γιατί απουσίαζαν για προσωπικούς ή και υπηρεσιακούς λόγους.

δ) Επανήλθαμε με νεότερη επίσκεψή μας την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 17/2, συνοδευόμενοι και πάλι από μέλος της Ένωσης Γονέων Καισαριανής όπου ενημερωθήκαμε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο επί του θέματος. Μας εξήγησε ότι ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για αντικατάσταση του καθηγητή με Αναπληρωτή. Όμως η απάντηση που λάβαμε διόλου δεν μας ικανοποίησε, αφού ήδη μετράμε 30 ημέρες έλλειψης Μαθηματικού Κατεύθυνσης!!!

Όπως καταλάβαμε από τα λεγόμενά του, το χρησιμοποιούμενο λογισμικό έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δύναται να μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων αντικατάσταση εκπαιδευτικού που πρόκειται να απουσιάσει μελλοντικά, αλλά οι διαδικασίες αντικατάστασης μπορούν να εκκινήσουν από την ημέρα απουσίας του και μόνο!!!

ε) Δώσαμε στον υπεύθυνο πίστωση λίγων μόνο ημερών και θα επανέλθουμε με τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη 21/2 για περαιτέρω ενημέρωση επί του θέματος.

στ) Εάν δεν ενημερωθούμε ότι η τοποθέτηση αντικαταστάτη Αναπληρωτή Εκπαιδευτικού θα γίνει άμεσα, θα πρέπει να κινηθούμε διαφορετικά, προβαίνοντας σε πιο δυναμικές ενέργειες.  

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για μνημειώδη ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας  το οποίο προφασίζεται «ελλιπές λογισμικό». Η ουσία όμως είναι πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβλέψει δυνατότητα  άμεσης αναπλήρωσης εκπαιδευτικών, όταν προκύπτει ανάγκη.  Το αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι να ξεκινούν οι διαδικασίες αντικατάστασης με καθυστέρηση και να σπαταλιέται πολύτιμος εκπαιδευτικός χρόνος χρησιμοποιώντας (στην περίπτωσή μας) ημίμετρα!!!

Για τα κενά της Παράλληλης στήριξης στο σχολείο μας η απάντηση που πήραμε από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ότι παρ’ όλο που το Υπουργείο Παιδείας εγκρίνει όλες τις αιτήσεις καθώς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά αφού υπάρχουν γνωματεύσεις, δεν προχώρα στην πρόσληψη του απαραιτήτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά που χρίζουν και δικαιούνται παράλληλη στήριξη να μένουν αβοήθητα αναγκάζοντας πολλές φορές τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Απαιτούμε:

Να γίνουν τώρα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και να καλυφτούν όλα τα κενά που υπάρχουν. Καμία ώρα χαμένη!

Έστω και τώρα να δοθούν λεφτά και να καλυφτούν όλες οι ανάγκες που υπάρχουν με μόνιμες  προσλήψεις εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη.

Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε τους Γονείς, Μαθητές και Καθηγητές του Σχολείου μας, να σταθούν δίπλα μας και να είναι σε ετοιμότητα για άμεσες ενέργειες διαμαρτυρίας και διεκδίκησης Καθηγητή Κατεύθυνσης και καθηγητών για την παράλληλη στήριξη.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Καισαριανής

Translate »