25 Απριλίου 2024

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ |Ανακοίνωση για το κενό μαθηματικού

Σχόλιο της Ένωσης

Ως Ένωση στηρίζουμε το αίτημα και όποιες πρωτοβουλίες παρθούν από το Σύλλογο και θα επιδιώξουμε και εμείς να συμβάλουμε με όλους τους τρόπους προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η θέση του καθηγητή. Το γεγονός αυτό ενισχύει την άποψή μας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Παιδείας. Οι μαθητές θα κληθούν σε 3 μήνες να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν είναι αυτή η κανονικότητα όπως προσπαθούν να μας πείσουν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Καισαριανής

Αγαπητοί γονείς,

όπως ήδη πολλοί από εσάς γνωρίζετε, το σχολείο μας από 20 Ιανουαρίου 2023 αντιμετωπίζει σημαντικότατο κενό στο μάθημα των μαθηματικών κατεύθυνσης της Γ’ λυκείου. Ο εκπαιδευτικός που δίδασκε το μάθημα είχε δηλώσει πολύ έγκαιρα ότι πρόκειται να αιτηθεί άδεια, στις αρχές του 2023, την οποία βέβαια, είναι δεδομένο ότι δικαιούται όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Πράγματι και η άδεια του εγκρίθηκε και από 20 Ιανουαρίου ο εκπαιδευτικός βρίσκεται σε άδεια.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας γνωρίζοντας ότι θα δημιουργηθεί αυτό το κενό, καθώς είχε ενημερωθεί από τη διεύθυνση του σχολείου, δεν προχώρησε στην αντικατάσταση του καθηγητή. Η λύση που δόθηκε είναι να στείλουν έναν καθηγητή ο οποίος πηγαίνει και σε άλλα σχολεία με αποτέλεσμα να μπορεί να καλύψει 2 ώρες από τις 20 που χρειάζονται στο σχολείο μας. Παρ’ όλες τις ενέργειες και τις πιέσεις της Διεύθυνσης του σχολείου δεν έχει δοθεί οριστική λύση.

Ως Σύλλογος εκφράζουμε μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση για την ύπαρξη κενής θέσης εκπαιδευτικού, ειδικά σε μάθημα κατεύθυνσης της Γ’ λυκείου, λίγους μόλις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους. Με γραπτό μας αίτημα στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας ζητάμε να δοθεί λύση και να καλυφθεί άμεσα η θέση του καθηγητή μαθηματικών. Παράλληλα καλούμε τους γονείς σε επαγρύπνηση. Σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση το ΔΣ του Συλλόγου και οι γονείς να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όπου αλλού πρέπει για να απαιτήσουμε τα παιδιά μας να έχουν τον καθηγητή μαθηματικό που χρειάζονται.

Θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Καισαριανής

Translate »