23 Απριλίου 2024

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ | Ανακοίνωση για την πτώση κλιματιστικού σε αίθουσα εν ώρα μαθήματος

Σχόλιο της Ένωσης

Η πτώση του κλιματιστικού είναι άλλη μια απόδειξη για την εγκατάλειψη των σχολείων από κράτος και δημοτική αρχή. Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες σε ένα ακόμα περιστατικό που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για σοβαρό τραυματισμό είτε παιδιών είτε εκπαιδευτικών. Η δημοτική αρχή αντί να συμμεριστεί τις ανησυχίες των γονέων, να λάβει μέτρα και να διαθέσει χρήματα για ασφαλή σχολικά κτήρια, μας κουνάει το δάχτυλο.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ:

Η εβδομάδα που μας πέρασε, χαρακτηρίστηκε από σειρά όχι μόνο απαράδεκτων αλλά και επικίνδυνων καταστάσεων για μαθητές, καθηγητές και γονείς, οι οποίες βέβαια δεν προέκυψαν τυχαία, αλλά οφείλονται σε πολύ συγκεκριμένες αιτίες. Αιτίες που έχουν να κάνουν με την προχειρότητα, την απαξίωση, την αδιαφορία αντιμετώπισης από μέρους της δημοτικής αρχής, για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας. Δεν ήταν μόνο η κωμικοτραγική σειρά ανακοινώσεων, οι οποίες μάλιστα έφταναν καθυστερημένα για την ακριβή ώρα έναρξης των μαθημάτων στις 8 Φεβρουαρίου.

Ένα σοβαρό περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών ήρθε να προστεθεί, με την πτώση ενός κλιματιστικού σε αίθουσα του σχολείου μας εν ώρα μαθήματος περνώντας ξυστά από τα κεφάλια τους. Από τύχη ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά η ανησυχία μας δεν μετριάζεται. Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι κάτι που δεχόμαστε να το αφήνουμε στην καλή τύχη!

Η άμεση παρέμβαση του συλλόγου μας που ζήτησε από τους υπεύθυνους απαντήσεις για το περιστατικό, αντιμετωπίστηκε με απαράδεκτο τρόπο και καθώς δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προτίμησαν…απλώς να κλείσουν το τηλέφωνο. Ο σύλλογός μας επανήλθε σε επικοινωνία, ζητώντας εξηγήσεις, που για άλλη μια φορά δεν έλαβε επαρκώς.

Το βέβαιο είναι πως δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να απαιτούμε το αυτονόητο, να λειτουργεί το σχολείο εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών μας. Αν είχε γίνει επαρκής έλεγχος των κλιματιστικών δεν θα φτάναμε στο να πέσει .

Γονείς και εκπαιδευτικοί τον τελευταίο μήνα πηγαινοέρχονται στον δήμο διεκδικώντας ασφαλή κτίρια, διεκδικώντας τα χρήματα που προορίζονταν για επισκευές στα σχολεία και ανέρχονται στα 230.000 ευρώ αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις πιέσεις.

Απαιτούμε άμεσα:

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησης κτιρίων

Συντήρηση και έλεγχος όλων των μέσων θέρμανσης και ψύξης

Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας αλλά και των υπολοίπων

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ

Translate »