27 Απριλίου 2024

Δήλωση στήριξης της Ένωσης Γονέων για την αυριανή απεργία των εκπαιδευτικών

Δάσκαλε κρατά γερά δεν είσαι μόνος σου!

Ξέρουμε πως πάλι προσπαθούν να σε πείσουν, να σε εκβιάσουν να αποδεχτείς το «νέο» τους σχολείο, που είναι όμως τόσο παλιό, σάπιο και ακριβό για μας και τα παιδιά μας.

Ένα σχολείο που δεν χωράει τα όνειρα όλων των παιδιών. Σε αυτό το «νέο» σχολείο τα όνειρα και η γνώση βαστάνε μέχρι εκεί που βαστάει η τσέπη του γονιού. Μετά τα όνειρα γίνονται εφιάλτες και τα παιδιά κατηγοριοποιούνται σε καλούς και κακούς μαθητές και μαζί καλοί και κακοί δάσκαλοι και φυσικά γονείς που μπορούν και γονείς που δεν μπορούν…

Ένα σχολείο που θα επιβιώνει με τα ψίχουλα που πετάνε οι κυβερνώντες και θα αναζητά χορηγούς για να μην κλείσει. Το «νέο» τους σχολείο είναι το σχολείο της επαιτείας και της ομηρίας των δασκάλων από συντονιστές και συμβούλους.

Ξέρουμε ότι δεν φοβάσαι την αξιολόγηση… γιατί σε ξέρουμε, γιατί σε βλέπουμε μέσα από τα παιδιά μας που με κάθε Σεπτέμβρη χτυπά η καρδιά τούς να είσαι πάλι εκεί αλλά δεν σε αφήνουν….

Ξέρουμε ότι αυτοί που θέλουν να σε αξιολογήσουν, έχουν αφήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές στο έλεός τους, να βρίσκονται σε σχολεία που δεν έχουν τον στοιχειώδη εξοπλισμό, σε κοντέινερ, σε σχολεία που πλημμυρίζουν, σε σχολεία που τα ποντίκια είναι περισσότερα από τους εκπαιδευτικούς, σε σχολεία που κινδυνεύουν τα παιδιά μας μη πέσει κανένα χαλασμένο κλιματιστικό στο κεφάλι τους.

Αφήνουν τα σχολεία υποστελεχωμένα, με αναπληρωτές αντί μόνιμων εκπαιδευτικών, με κενά στην παράλληλη στήριξη, με απουσία ουσιωδών μέτρων για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών.

Δάσκαλε μην υποχωρήσεις

Όπως έκανες το προηγούμενο διάστημα συνέχισε και τώρα

Συνέχισε να μαθαίνεις στα παιδιά μας το δίκαιο και το άδικο, να παλεύουν για την μόρφωση τους με ψηλά το κεφάλι και χωρίς υποχωρήσεις. Να προσπαθούν, να μην εγκαταλείπουν στα δύσκολα όπως δεν εγκαταλείπεις ούτε εσύ.

Συνέχισε να παλεύεις για να μορφωθούν ΟΛΑ τα παιδιά ανεξαρτήτως βαλαντίου.

Συνέχισε να παλεύεις για ένα σχολείο που δεν θα εξοντώνει τα παιδιά στο ατελείωτο κυνήγι ύλης και εξετάσεων. Για ένα σχολείο που η λέξη ανταγωνισμός θα είναι άγνωστη .

Συνέχισε να παλεύεις για ένα σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και όχι μόνο σκόρπιες και εφήμερες δεξιότητες.

Συνέχισε δάσκαλε…

Ιδιαίτερα εσύ ο νεότερος δάσκαλος που όμως περιπλανιέσαι σαν τον Οδυσσέα εδώ και χρόνια από σχολείο σε σχολείο σε όλη την χώρα με τσακισμένο μισθό και δικαιώματα, αλλά πάντα με ψηλά το κεφάλι μην κάνεις πίσω.

Κάνεις να μην κάνει πίσω.

Μη φοβηθείς δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι μαζί σου.

Στην δική μας αξιολόγηση έχεις πάρει ΑΡΙΣΤΑ!

Συνέχισε και θα είμαστε στο πλευρό σου.

Την Τετάρτη στην απεργία θα είμαστε και εμείς εκεί.


Επισυνάπτουμε το αφισετάκι των εκπαιδευτικών Π.Ε για τους λόγους που απεργούν

Translate »