28 Μαρτίου 2024

Ως πότε τα σχολεία θα λειτουργούν … καιρού θέλοντος;

Αντί να μας ενημερώσουν ότι λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, έτρεξαν να τα κλείσουν. Άραγε, ο πραγματικός λόγος ήταν η μέριμνα για την ασφάλεια των παιδιών μας ή ότι δεν υπάρχει η πρόβλεψη, ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα σε έναν χιονιά, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, να παραμείνουν δρόμοι και σχολεία ανοιχτά;

Δε φτάνει αυτό, θέτουν και ως δεδομένη την υλοποίηση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Τηλεκπαίδευση στην πανδημία τα παιδιά μας έκαναν ώστε με κάθε μέσο να κρατήσουν την όποια επαφή με τα μαθήματα και να είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς τους. Δεν είναι για πάσα νόσο!

Μιλούν για τηλεκπαίδευση, τη στιγμή που κανένα σπιτικό δεν είναι υποχρεωμένο και ούτε έχει τη δυνατότητα, να έχει όλον τον εξοπλισμό που απαιτείται για 1,2,3 παιδιά, πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ. Τα παιδιά αυτά δεν θα αποκλειστούν;

Τι γίνεται με τους εργαζόμενους γονείς, που θα χρειαστεί αύριο να κρατήσουν τα παιδιά τους, με κλειστά σχολεία, ανεξαρτήτως συνθηκών που θα επικρατούν; Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για ειδική άδεια ή για απουσία από την εργασία, με πληρωμή κανονικά του μεροκάματου.

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς που ασπάζονται τους προβληματισμούς μας αυτούς, που λαμβάνουν υπόψη της εργασιακές τους συνθήκες και τα δικαιώματά τους και δεν προχωρούν σε τηλεκπαίδευση!

Ως γονείς…

Στέλνουμε 112 για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία!

Τα σημαντικά ζητήματα της παιδείας και της ασφάλειας των μαθητών σε συνδυασμό με την προάσπιση της υγείας, δεν πρέπει να μένουν στο παρασκήνιο αλλά στο προσκήνιο! Η εφαρμοζόμενη πολιτική της ατομικής ευθύνης, του ατομικού εγκλεισμού που εργαλειοποιείται και υλοποιείται κατά κόρον από τους αρμοδίους, που αντί να εργαστούν με όλα τα μέσα για τη διασφάλιση τους στο ύψιστο επίπεδο, μετακυλούν τις ευθύνες τους σε όλους εμάς, τους γονείς, δίνοντας μας ως δεδομένη μια κατάσταση «που δεν αλλάζει» πρέπει να σταματήσει!

Ως γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ήρθε η ώρα να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας, για να αλλάξει αυτή η συνεχιζόμενη πολιτική της απαξίωσης.

Γιατί αλλάζει, και μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε!

Καλούμε τους συλλόγους να είναι σε εγρήγορση και ως Ένωση θα είμαστε σε επικοινωνία.

Απαιτούμε:

  • Την πρώτη ημέρα λειτουργίας τα σχολεία να είναι ήδη ζεστά, πριν την είσοδο των μαθητών. Να λειτουργήσει η θέρμανση 2 ώρες πριν την έναρξη, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.
  • Πριν το άνοιγμα να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών μέσα και γύρω από τα σχολεία.
  • Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, καμία «ενεργειακή έκπτωση» στις ώρες λειτουργίας
  • Να μη προσμετρηθεί καμία απουσία, σε περίπτωση αδυναμίας σύνδεσης μαθητή.
  • Κανένας εργαζόμενος γονέας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να μη χρεωθεί ημέρα κανονικής άδειας, καθώς επίσης να μην υπάρχει απώλεια του ημερομισθίου.
Translate »