26 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου | Χάος …παντός καιρού

8 Φεβρουαρίου 2023

Αγαπητοί γονείς,

Σήμερα για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες της ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε το άνοιγμα των σχολείων και στην αντιμετώπιση του πάγου στα σχολεία μας, με έγκαιρη αντιμετώπιση των δυσκολιών, όπου αυτές και αν υπήρχαν.

Από τις 7:40 π.μ. τα σχολεία το ένα πίσω από το άλλο ανακοίνωναν το άνοιγμα στις 9 π.μ., μετά στις 10 π.μ. και κατέληξαν κάποια να ανοίξουν στις 11 π.μ.! Τα παιδιά την πιο κρύα ημέρα βρίσκονταν στους δρόμους, χωρίς να γνωρίζουν τι έπρεπε να κάνουν και τι ώρα θα έκαναν μάθημα! Αν θα πάρουν ή όχι απουσίες και περιφερόντουσαν στους δρόμους ή παρέμεναν στο σχολείο μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Σε κάποια σχολεία συνεργεία του δήμου έριχναν αλάτι στους αύλειους χώρους, σε κάποια άφησαν λίγα τσουβάλια για να ρίξουν οι εκπαιδευτικοί και σε άλλα δεν εμφανίστηκαν καν! Σαφώς και η εν λόγω αγανάκτησή μας δεν έχει να κάνει με τους εργαζομένους που εκτελούν εντολές, αλλά με το γενικότερο συντονισμό, που είναι καθαρά πολιτική ευθύνη.

Το ποιος έχει την ευθύνη και σε τι βαθμό , δεν μας ενδιαφέρει καθόλου! Το βασικότερο είναι οι σαφείς κατευθύνσεις και η μέριμνα για την απρόσκοπτη προσέλευση των μαθητών στα σχολεία και προπαντός με ασφάλεια!

Η επικοινωνία του αντιδημάρχου παιδείας με τους διευθυντές, με εκπρόσωπο της Ένωσης και της Ζ’ ΕΛΜΕ ήταν για γέλια και για κλάματα, αφού πρώτα έδωσε την οδηγία τα σχολεία να ανοίξουν κατά τη κρίση των διευθυντών, στη συνέχεια ότι θα ρίξουν τα συνεργεία αλάτι μόνο στις εισόδους (με τα προαύλια να είναι κατάλευκα), ότι για «ένα δίωρο δεν χάθηκε ο κόσμος, τα παιδιά να μη βγουν διάλειμμα μέχρι να λιώσει τον πάγο ο ήλιος» και εν συνεχεία και μετά από παρεμβάσεις, να ρίχνεται αλάτι στους αύλειους χώρους.

Γονείς πήγαν τα παιδιά τους πρωινή ζώνη από τις 7, ενώ θα μπορούσαν να διευθετήσουν πιθανώς την όποια καθυστερημένη άφιξη στα σχολεία αν είχαν έγκαιρη πληροφόρηση. Όσοι δε γονείς καθυστέρησαν στην εργασία τους μετά από τη “κοροϊδία” την οποία δέχτηκαν από τα σχολεία των παιδιών τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εργοδοσία τους, που τους ζητούσε επιστολή του σχολείου για να το βεβαιώσουν.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση μας θύμισε λίγο τον περσινό χιονιά στο σκέλος της αντιμετώπισης, αφού και τότε έφταιγε η Περιφέρεια, η όχι σωστή πρόγνωση, «ο κακός μας ο καιρός»

Κρίνοντας βέβαια από το ότι και η κυβέρνηση εξαντλείται στο να κλειστούμε σπίτι επειδή…χιονίζει…, είναι εύλογο όταν είναι να βγούμε να χάνεται ο μπούσουλας….

Σήμερα λάβαμε ενημέρωση ότι αύριο τα σχολεία στο Δήμο μας θα «ανοίξουν κανονικά» και εύλογα διερωτόμαστε ποια είναι τελικά η κανονικότητα, αφού και σήμερα (08/02/23) «κανονικά» θα άνοιγαν!

Ζητάμε το αυτονόητο! Τα παιδιά μας και τα σχολεία μας να αποτελούν προτεραιότητα!

Translate »