29 Μαρτίου 2024

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου δημοτικού | Παρέμβαση αύριο Τρίτη 31/01/23 στο δημαρχείο για τις τουαλέτες

Αγαπητοί γονείς,

έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό στη δημοτική αρχή ότι οι τουαλέτες του σχολείου αποτελούν κίνδυνο για την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών. Έχουμε ενημερώσει, όπως και η διεύθυνση του σχολείου, γραπτά και προφορικά τη δημοτική αρχή για το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, η απάντηση που πήρε τηλεφωνικά η διεύθυνση του σχολείου είναι ότι θα πάει συνεργείο να σκάψει (!!!) για να βρουν και να κλείσουν τις τρύπες (!!!).

Φτάνει πια! Η δημοτική αρχή υποτιμά τα αιτήματα της διεύθυνσης τού σχολείου και του συλλόγου μας. Υποτιμά την ανάγκη των παιδιών μας για ασφαλή κτίρια, που ακολουθούν τις συνθήκες υγιεινής. Συνεχίζει την τακτική του πασαλείμματος, που δε κοστίζει σε τίποτα στους ίδιους αλλά κοστίζει στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Την ίδια στιγμή 3 χρόνια τώρα καμία ουσιαστική επισκευή δεν έχει γίνει στο σχολείο μας, παρά τα περίπου πενιχρά 230.000 που έχουν έρθει για το 2021 – 2022 από το κράτος στο δήμο για αυτό το λόγο.

Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι όσο η ζωή και η μόρφωση των παιδιών μας μπαίνει στο ζύγι, όσο οι ανάγκες των παιδιών μας κρίνονται με βάση το “κόστος-όφελος” τους, όσο η υποχρηματοδότηση της Παιδείας παραμένει καθεστώς  – εμείς οι γονείς έχουμε μόνο ένα δρόμο, αυτόν της συλλογικής δράσης και της μαζικής διεκδίκησης.

Όλοι αύριο στο δημαρχείο στις 8:30 το πρωί, για να απαιτήσουμε:

–        την άμεση αντικατάσταση της τουαλέτας του σχολείου – όχι στα μπαλώματα που απλά κουκουλώνουν το πρόβλημα.

–        να ελεγχθούν άμεσα και οι σωλήνες του νερού  καθώς και η ποιότητα του.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχ. Καισαριανής

Translate »