13 Ιουλίου 2024

Κινητοποίηση αύριο στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στη Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας, και στην υπόλοιπη χώρα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προχωρούν στις 11 Μάη εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και γονείς, ζητώντας την άμεση περικοπή της εξεταστέας ύλης σε όλες τις τάξεις και τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και καλεί όλα τα Δ.Σ να συμμετέχουν.

  • Στην Αττική προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο στη 1 μ.μ., ενώ η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12 μ. – 2 μ.μ.).
  • Στην Θεσσαλονίκη, η Α’ ΕΛΜΕ, θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11/5 στις 14.00 στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (με διευκολυντική στάση εργασίας 13:00 με 14:00).
  • Στην Θεσπρωτία, το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 1.30 μ.μ.

Καλώντας τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε συμμετοχή, η ΑΣΓΜΕ τονίζει:

Και αυτήν  την σχολική  χρονιά …….

… υπήρξαν σημαντικά μαθησιακά κενά λόγω της τηλεκπαίδευσης τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία το ΥΠΑΙΘ αρνήθηκε να καλύψει με επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία.

… υπήρξαν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών με την μη έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

… με την εφαρμογή της 2ης και 3ης ανάθεσης,  έχει καταργηθεί η ισότιμη παροχή γνώσης στους μαθητές, αφού βιολόγοι καλούνται να διδάξουν Φυσική, φυσικοί Μαθηματικά κτλ.

… με την εφαρμογή του πρωτόκολλου-λάστιχου για το κλείσιμο του τμήματος αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, τα περισσότερα τμήματα λειτούργησαν με συνεχείς απουσίες παιδιών, με αποτέλεσμα η ύλη να έχει διδαχθεί αποσπασματικά στο σύνολο σχεδόν των μαθητών.

Translate »