19 Απριλίου 2024

Ενημερωτικό Δελτίο για τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και της διεξόδου των παιδιών σε αθλητισμό – πολιτισμό

Αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 19/4/2022 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την έγκριση της 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και των σχετικών πιστώσεων οικονομικού έτους 2022 Δήμου Καισαριανής. Στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται και όλα τα χρήματα που προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος άλλα και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις που διατίθενται κάθε χρόνο για τα σχολεία μας.

Ένα τέτοιο κονδύλι είναι και η ΣΑΤΑ που δίνεται κάθε χρόνο στους Δήμους από το κράτος για επισκευές στα σχολεία μας. Το ποσό αυτό ετησίως είναι περίπου στις 64.000€ για όλα τα σχολεία της ΚαισαριανήςΤο κονδύλι αυτό όμως δεν αποτυπώνεται πουθενά στον προϋπολογισμό. Φαίνονται μόνο 14.000€ να πηγαίνουν για επισκευές στα σχολεία και δεν γνωρίζουμε να υπάρχουν μελέτες για προγραμματισμένες επισκευές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, έπεσε κομμάτι από τον σοβά στον 2ο όροφο του 6ου Δημοτικού, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχα συμβάντα όπως στο 2ο Δημοτικό, 7ο δημοτικό, 3ο Δημοτικό, Ειδικό Σχολείο.

Σε αυτό το Δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε επίσης ότι κόβεται το Φιλόδημος II (πρόγραμμα επισκευών), γιατί δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το ποσοστό που αναλογεί στο Δήμο, πράγμα που σημαίνει ότι σταματάνε και τα όποια έργα για τα ΑμΕΑ στα σχολεία.

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια βαράει κόκκινα και οι αυξήσεις στις τιμές των ΔΕΚΟ στα σχολεία, θα κάνει τα ταμεία τους να ματώσουν, υπάρχουν ήδη οφειλές στις ΔΕΚΟ. Μπορεί να ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχουν έρθει 24.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για τις αυξήσεις στις ΔΕΚΟ, που προορίζονται για τις σχολικές επιτροπές αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν φτάνουν αν αναλογιστούμε τις οφειλές που ήδη υπάρχουν (π.χ. 1ο-7ο Δημοτικά 22.483€ μόνο για ΕΥΔΑΠ). Απαιτούμε να δοθεί από το δήμο έκτακτη επιχορήγηση για όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και την ομαλή λειτουργία τους. Θυμίζουμε επίσης ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν ενισχυθεί οι σχολικές επιτροπές με το ποσό των 40.000€ που αυθαίρετα δεν έχει αποδοθεί, παρά την ψήφιση του από όλες τις αρμόδιες επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κατάσταση που επικρατεί εκτός από το ότι επηρεάζει τα ίδια τα σχολεία, σαφέστατα επηρεάζει και κάθε έναν από τους γονείς και συνολικά τις οικογένειες. Γι’ αυτό και γίνεται ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη φέτος να λειτουργήσει το summer camp, που όσο λειτούργησε αποτελούσε πραγματική διέξοδο για τους γονείς και τα παιδιά και που αποτελεί μεγάλη ανάσα σε περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά. Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες και βοηθώντας ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμοί παιδιών, ο δήμος πρέπει να συνδράμει και να πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα κόστος.

Για τους ίδιους λόγους θα ζητήσουμε να έχουμε καθολική ενημέρωση για το Πολιτιστικό Κέντρο και το τι ακριβώς επικρατεί, το ποιες ακριβώς δραστηριότητες παρέχονται και θα επαναφέρουμε το αίτημα ώστε το Πολιτιστικό Κέντρο, να αναβαθμιστεί, να εμπλουτιστεί με επιπλέον δραστηριότητες, να ανοίξει τις πόρτες του και να μπει στα σχολεία, προσφέροντας τις δραστηριότητες αυτές υπό την αιγίδα του, δωρεάν.

Στην επικείμενη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας θα παραθέσουμε όλα τα παραπάνω και θα αιτηθούμε να μας δοθούν  ουσιαστικές απαντήσεις. Στη συνέχεια και μετά τη συνάντηση αυτή θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.

Translate »