28 Μαρτίου 2024

Επιστολή προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων για οφειλές σε ΔΕΚΟ

Προχθές, 09/03/22 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής. Με αφορμή τη συνεδρίαση αυτή και μετά από επανειλημμένα αιτήματα της Ένωσης, μας προωθήθηκαν αναλυτικές καταστάσεις με τις εκκρεμείς οφειλές στις (πρώην) ΔΕΚΟ δηλ ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΑΕΡΙΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η κατάσταση που αποτυπώνεται σε αυτές τις λίστες, καθώς οι οφειλές στο σύνολο των ΔΕΚΟ φαίνονται να είναι μεγάλες.

Ιδιαίτερα με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και την ακρίβεια η κατάσταση θα είναι ασφυκτική, καθώς τα σχολεία αντιμετωπίζονται ως απλοί ιδιώτες και έτσι οι δαπάνες φορολογούνται κανονικότατα (φόροι, ΦΠΑ κ.α.), πράγμα που είναι απαράδεκτο.

Σας προωθούμε τις λίστες που μας στάλθηκαν και καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων να βρίσκονται σε επαγρύπνηση!

Καλούμε όλα τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων να απευθυνθούν στους διευθυντές και να ζητήσουν ανάλυση οφειλών σε πρώην ΔΕΚΟ και ΕΥΔΑΠ, εάν και εφόσον υπάρχουν.

Η δημοτική αρχή να λάβει άμεσα μέτρα. Να δοθούν οι απολογισμοί των Σχολικών Επιτροπών, των δύο τελευταίων χρόνων, αναλυτικά για το κάθε σχολείο.

Να ενισχυθούν τώρα οι σχολικές επιτροπές με το ποσό των 40.000€ που αυθαίρετα δεν έχει αποδοθεί, παρά την ψήφιση του από όλες τις αρμόδιες επιτροπές και το δημοτικό Συμβούλιο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι σχολικές επιτροπές να επανέλθουν σε κατάσταση τέτοια, όπως παλαιότερα, όπου λόγω οφειλών πάλι σε ΔΕΚΟ ύψους 173.000€, η ΕΥΔΑΠ είχε δεσμεύσει ποσό ύψους 44.000€, που προοριζόταν για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων!


Επισυνάπτονται οι λίστες:

Translate »