28 Μαρτίου 2024

Άνοιγμα των σχολείων μετά τον χιονιά!

Αγαπητοί γονείς,

Το προηγούμενο διάστημα η Ένωση, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων αλλά και ο Σύλλογος Βρεφών και Νηπίων των παιδικών σταθμών είχαμε επισημάνει, μετά από επιτόπιους ελέγχους, ότι πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε παρεμβάσεις στα σχολεία ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια για μαθητές και προσωπικό, μετά τον χιονιά.

Αν και λέμε «πάλι καλά που έβρεξε», διαπιστώσαμε η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων που και σήμερα έκαναν έλεγχο στα σχολεία, ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο παιδείας σήμερα το απόγευμα, αύριο τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί (παρά των προηγούμενων ημερών ενημέρωση ότι δεν θα ανοίξουν), ανοίγουν κανονικά με εξαίρεση το 2ο Δημοτικό που θα ξεκινήσει στις 10:00. Βέβαια, αυτό οφείλεται στην  εικόνα που υπάρχει έως και αυτή τη στιγμή, με απροσπέλαστα πεζοδρόμια και πάγο εντός του άνω προαυλίου.

Με παρέμβασή μας αιτηθήκαμε για το σύνολο των σχολείων να παραμείνει για όλο το βράδυ η θέρμανση σε θερμοκρασία συντήρησης και απ’ ότι είδαμε εισακούστηκε, οπότε και δόθηκε η αντίστοιχη οδηγία.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, παρ’ ότι κατάκοποι, σήκωσαν όλο το βάρος αφού δεν υπήρχε χρόνος, παρ’ όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν σε απαραίτητο προσωπικό και μέσα και τους είμαστε ευγνώμονες.

Εφιστούμε την προσοχή στο ΕΠΑΛ καθώς και σε άλλα σχολεία, όπου η πρόσβαση λόγω πεσμένων και λυγισμένων δέντρων είτε μέσα στο Σκοπευτήριο όπου πλήθος μαθητών το διασχίζουν, είτε έξω ακριβώς από αυτά, καθιστά επικίνδυνη την πρόσβαση. Ευελπιστούμε αύριο νωρίς συνεργεία του δήμου, να έχουν επιληφθεί του ζητήματος αυτού καθώς και για τη συγκομιδή εναπομεινάντων κλαδιών και συσσωρευμένου πάγου σε σημεία εξωτερικά των σχολείων.

Είναι εμφανές ότι κάτω από την πίεση τα παιδιά μας αύριο θα μπουν και πάλι στις τάξεις, αν και ήταν αίολο το ενδεχόμενο αυτό τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αποδείχθηκε ότι εμείς και τα παιδιά μας δεν αποτελούμε προτεραιότητα αλλά λύσεις της τελευταίας στιγμής.

Γι΄αυτό δεν εφησυχάζουμε και καλούμε τα Δ.Σ να είναι αύριο έξω από τα σχολεία και ό,τι διαπιστώσουν να απευθυνθούν στους αρμοδίους για άμεση επίλυση και να ενημερώσουν την Ένωση.


Φωτό απο το 2ο Δημοτικό και ΕΠΑΛ:

Translate »