26 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ για την τηλεκπαίδευση

29/1/202

΄΄Τηλε λεξικό πρόθεμα που προσδίδει Της απόστασης από κάτι΄΄ 

Στις μέρες μας, το πρόθεμα  ΄΄τηλε΄΄  , θα συμφωνήσουν όλοι ,πως χρησιμοποιείται πολύ και απ΄ όλους . Κάποιοι θα πουν  << αναγκαστικά , οι καιροί είναι δύσκολοι>> 

Πραγματικά , οι καιροί είναι δύσκολοι  και μια που φτάσαμε εδώ  χωρίς αποσκευές … όπως λέει και ο ποιητής μας , η λύση των προβλημάτων που απορέσουν από την υγειονομική κρίση άρχεται από μακριά …

έτσι η επιβολή του προθέματος  τηλε βαπτίστηκε αναγκαστική. 

Όπως και στον χώρο της εκπαίδευσης , όλα τα προβλήματα της λύνονται ως δια μαγείας από μακριά με την τηλεκπαίδευση , στην πρώτη φάση της πανδημίας ήρθε ως προαιρετική, για να γίνει μετά από λίγο καιρό αναγκαστική .  Έτσι η τηλεκπαίδευση  λύνει τα χρόνια  κτιριακά προβλήματα , το πρόβλημα των πολυάριθμων μαθητών /τριων ανά τμήμα(έως και 27 άτομα) , τις χιλιάδες κενές ώρες μαθημάτων ανά την επικράτεια απόρροια της μη πρόσληψης εκπαιδευτικών, τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στον χώρο της καθαριότητας των σχολείων , που στις περισσότερες περιπτώσεις ,αναγκάζονται να μετατραπούν σε λάστιχο μεταφέροντας τους από σχολείο σε σχολείο. Τέρμα στα κρύα ανέκδοτα με τις περίφημες μάσκες αλεξίπτωτα, τέλος στα δωρεάν τεστ  που ζητούσαν εκπαιδευτικοί , μαθητές και γονείς . Τηλεκπαίδευση λοιπόν , έτσι από μακριά , που ακόμα και στις προηγούμενες δύσκολες μέρες που περάσαμε ,λόγω του χιονιά , ήρθε να βρει τη θέση της , ήρθε να βρει την υποχρεωτικότητα της .

Ακόμα και έτσι όμως , θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιθύνοντες, εκεί μακριά στη  νεφελοκοκκυγία, του κυβερνητικού τους έργου πως η επιλογή της τηλεκπαιδευσης , δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη δια ζώσης  εκπαίδευση  αφενός και αφετέρου γεννά ταξικούς προβληματισμούς . Σε μια ιδιωτική πλατφόρμα αμφιβόλου αξίας ,  είναι πασιφανές , πως δεν μπορούν  όλοι να συνδεθούν!

 Θα πρέπει να μάθουν ,εκεί ψηλά στην αριστοφάνεια πολιτεία τους, πως υπάρχουν μαθητές/τριες που δεν έχουν τα απαραίτητα ηλεκτρονικά μέσα , πως υπάρχουν οικογένειες που η κυρίαρχη πολιτική χρόνων τώρα, δεν τους αφήνει τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο!

Για μας τους γονείς ,που δεν πετάμε στα σύννεφα , το <<αναγκαστικά οι καιροί είναι δύσκολοι >>  , μεταφράζεται ως πολιτική επιλογή!

Πολιτική επιλογή είναι η διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα , σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι στην υγεία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι στην παιδεία για την ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών μας.

Εμείς οι γονείς , γνωρίζουμε καλά όλα τα προβλήματα της παιδείας , εμείς οι γονείς που ποτέ δεν εισακουστήκαμε ,σε καμία μας πρόταση ,( τα 15 αρια τμήματα , οι μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων , η γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών κ.α) σας επιστρέφουμε τον όρο αναγκαστικότητα ,σας επιστρέφουμε τον όρο τηλεκπαίδευση .

θα είμαστε δίπλα στους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  να διεκδικούμε τη δημόσια παιδεία που μας αξίζει .

δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την παιδεία εκείνη που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά μας , που θα δημιουργεί κριτική σκέψη , δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ένα σχολείο για όλους και όλες που θα προάγει τη δημοκρατία και τον πολιτισμό!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΓΕΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Translate »