27 Ιουλίου 2024

Απαιτείται άμεση παρέμβαση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήσαμε ως Ένωση από το πρωί, είναι φανερό ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα ώστε να μπουν τα παιδιά μας στα σχολεία. Η κατάσταση που επικρατεί εντός αλλά και στους δρόμους γύρω από τα σχολεία, δεν επιτρέπει ούτε καν την ασφαλή πρόσβαση, πόσο μάλλον την παραμονή παιδιών και προσωπικού σε αυτά.

Όπως εκτιμάμε την κατάσταση που αντικρύσαμε, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια:

  • Απαιτείται ενίσχυση του προσωπικού για τον καθαρισμό των αύλειων χώρων και των γύρω δρόμων, καθώς είναι αδύνατον με το υπάρχον προσωπικό του δήμου να μπορέσει να ανταπεξέλθει
  • Να δοθεί αλάτι σε όλα τα σχολεία και να γίνει ρίψη αλατιού σε όλους τους δρόμους που οδηγούν σε αυτά.
  • Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για τυχόν βλάβες είτε στο δίκτυο ύδρευσης είτε στο δίκτυο θέρμανσης των σχολείων. Να υπάρξει πληρότητα πετρελαίου για τα σχολεία που χρησιμοποιούν πετρέλαιο.
  • Τα καλοριφέρ να είναι αναμμένα όλη την ημέρα σε θερμοκρασία συντήρησης
  • Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένος και επισταμένος έλεγχος στα «τσίγκινα κουτιά»-κοντέινερ που στεγάζουν παιδιά, για την κατάσταση που βρίσκονται από τον χιονιά (αλλοιώσεις, φθορές κλπ)

Θα είμαστε σε επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή, ώστε να ενημερωθούμε για το τι πρόβλεψη υπάρχει.

Για την Τηλεκπαίδευση που ανακοινώθηκε από Πέμπτη

Με όλη αυτή την κατάσταση που περιγράφουμε και αποτυπώνεται και στις εικόνες, η οδηγία του υπουργείου για τηλεκπαίδευση την Πέμπτη, δεν αποτελεί τίποτα άλλο εκτός από ξέπλυμα της απραξίας!

Και εμείς οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπουμε να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες στους μαθητές, να απαξιωθεί η ίδια η εκπαιδευτική διαδικασία. Η  τηλεκπαίδευση δεν θα γίνει «φάρμακο για πάσα νόσο». Με ποιον εξοπλισμό, με ποιο ρεύμα, με ποιό internet, με ποιο κουράγιο και με ποιο εκπαιδευτικό αντίκτυπο θα συνεχίσει αυτή η βαρβαρότητα για τα παιδιά μας. Να παρθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

Εικόνες από τα σχολεία

Εικόνες γύρω από τα σχολεία

Translate »