25 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Μαζικών Φορέων Καισαριανής

Την Παρασκευή 10/12 έγινε συνάντηση των σωματείων και μαζικών φορέων που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή για την υγεία. Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκαν κάποιες δράσεις  προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός της Καισαριανής για όλα αυτά που έρχονται με βάση και τον προϋπολογισμό, ο οποίος με τις περικοπές βάζει σε ακόμα χειρότερη μοίρα την υγεία και την ίδια τη διαβίωση.

Η Ένωση ως μέλος της Συντονιστικής καλεί και τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στις δράσεις.


Ακολουθεί η ανακοίνωση – κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Μαζικών Φορέων Καισαριανής:

Με οργάνωση και  συντονισμένο αγώνα απαντάμε στην ακρίβεια και στην πολιτική που ματώνει τον λαό για τα κέρδη των λίγων, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, κατεδαφίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Ασφάλισης, εγκαταλείπει ασυντήρητες τις σχολικές υποδομές, υποβαθμίζει την λειτουργία των σχολείων, καθιστά πανάκριβη την πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022 βλέπουμε:

  • Οι μισθοί κατρακυλάνε, η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, αλλά οι φόροι αυξάνουν κατά 3,5 δις. ευρώ από τα οποία το 94,54% θα το πληρώσει ο λαός.
  • Πετσοκόβεται η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κατά 139 εκατ. €, μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση για την ήδη ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κατά 52%,  πετσοκόβεται η χρηματοδότηση στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης περίπου κατά 1,1 δισ. €, καρατομούνται οι παροχές Υγείας κατά 245 εκατ.€, ενώ τα έσοδα του ΟΠΕΚΑ – που αφορά τις δαπάνες για τα διάφορα προνοιακά επιδόματα – είναι πετσοκομμένα κατά 45 εκατ. €.
  • Καμιά  ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές, ενώ αυξάνονται οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. €, φτάνοντας συνολικά στα 7,5 δις €!!!

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να δυναμώσουμε την πάλη μας με τα σωματεία μας και να διεκδικήσουμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών για  να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. 
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. 
  • Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους

Καλούμε τον λαό της Καισαριανής να συμμετέχει μαζικά στις δράσεις μας:

  • Εξόρμηση-ενημέρωση των κατοίκων της πόλης την Τρίτη 14/12/2021 στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή

  • Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2022,  την Πέμπτη 16/12/2021 ώρα 6.00μ.μ. στο Σύνταγμα

  • Στολισμός του «δένδρου της ακρίβειας» στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή το Σάββατο  18/12/2021 στις 10.00 το πρωί.
  • Κανένας μόνος! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Έλα σε επαφή με τους φορείς της πόλης μας

    Τηλ. Επικοινωνίας:
    Εργαζόμενοι Δήμου: 6974 726097
    Συνταξιούχοι: 6979 119018
    Γυναίκες: 6937 055492

    Translate »