26 Απριλίου 2024

Όχι στα σχολεία επιχειρήσεις – Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το μέλλον για τα σχολεία των παιδιών μας !!!!!!!

   Όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο, στην φωτογραφία απεικονίζονται δάσκαλοι που σαν ζητιάνοι, σαν σύγχρονοι γελωτοποιοί – μονομάχοι κυλιούνται στο πάτωμα προσπαθώντας να «μαζέψουν» όσα περισσότερα μπορούν από τα 5.000 δολάρια – «χορηγία» για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων τους!

   Η συγκεκριμένη «χορηγία» έλαβε χώρα στο ημίχρονο αγώνα χόκεϊ στις ΗΠΑ, όταν η εταιρεία στεγαστικών δανείων (!) «CU Mortgage Direct» διοργάνωσε αυτή την «φιλανθρωπική δράση» με τίτλο «Dash for Cash», που σημαίνει «Όρμα για μετρητά»!

   Η σαπίλα και ο εξευτελισμός που ακολουθεί την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, δεν έχει πάτο. Να ποια θα είναι η κατάληξη των μέτρων που με τον μανδύα του εκσυγχρονισμού και της καινοτομίας, προσπαθούν να μετατρέψουν τα σχολεία σε Α.Ε., αναζητώντας «ευεργέτες» και «χορηγούς»! Κι αν κάποιος υποστηρίζει ότι αυτά εδώ δεν γίνονται, να υπενθυμίσουμε ότι ακριβώς αυτά προβλέπει (ευεργέτες & χορηγούς) ο πρόσφατος νόμος για την Παιδεία που ψηφίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο. Αν δεν αντιδράσουμε μαζικά και αποφασιστικά, αυτές θα είναι εικόνες από το μέλλον των σχολείων των παιδιών μας.

   Είναι εικόνα αυτή για τα παιδιά μας; Να βλέπουν την γελοιοποίηση και τον εξευτελισμό του δασκάλου τους, προκειμένου να μαζέψει λίγα χρήματα για τις ανάγκες των μαθητών του και του σχολείου του; Ή μήπως πιστεύουν ότι αυτό το ρόλο θα τον αναλάβουμε εμείς οι γονείς και οι Σύλλογοί μας;

   Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιο μέλλον για τα σχολεία των παιδιών μας. Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα, καθώς δεν θέλουμε να μαθαίνει στα παιδιά μας μόνο γράμματα, αλλά και το να ζουν με αξίες, ιδανικά και αξιοπρέπεια!

  Λέμε όχι στα σχολεία – επιχειρήσεις.

   Απαιτούμε πραγματική Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, με πρώτο μέτρο την άμεση, γενναία χρηματοδότηση και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών!

Αθήνα, 14 Δεκέμβρη 2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Translate »