20 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει η Δημ. Αρχή.

Με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή, η θέση της Ένωσης Γονέων Καισαριανής είναι η εξής:

Είναι θετικές οι ενέργειες που προάγουν την κοινή δράση, τη συλλογική προσπάθεια και το ενδυνάμωμα των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ της σχολικής κοινότητας.

Τα Bazaar είναι μια ενέργεια που διαχρονικά γίνεται στο περιβάλλον των σχολείων με σκοπό τα παιδιά να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τα δημιουργήματά τους ή να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους. Όταν υπάρχει συμβολικό αντίτιμο συνήθως συνοδεύεται από έναν σκοπό όπου τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει χώρο ώστε, εν μέσω των εορτών, να συναντηθούν από κοινού τα σχολεία, γονείς και μαθητές είναι μια ωραία πρωτοβουλία. Το να λάβει χώρα όμως μία τέτοια δραστηριότητα με μόνο σκοπό την είσπραξη χρημάτων τα οποία πιθανότατα θα λιμνάσουν μερικώς στα ταμεία των συλλόγων ή έστω και αυτή η ίδια η ενέργεια της συναλλαγής από τα παιδιά, αλλοιώνει και τον χαρακτήρα αλλά και την όποια πρόθεση. 

Με αυτό το σκεπτικό και χωρίς καμία πρόθεση παρεμπόδισης της εκδήλωσης, καλούμε τα Δ.Σ που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρώσουν, να τα διαθέσουν σε όποιο σκοπό συλλογικά αποφασίσουν, που να εκφράζει την αλληλεγγύη και έτσι να αποτελέσει και ένα δίδαγμα για τα παιδιά μας.

Χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Translate »