27 Απριλίου 2024

Γιορτινή πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής χαιρετίζουμε, στηρίζουμε και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Καισαριανής.

Καλούμε και όλους τους Συλλόγους Γονέων της πόλης μας να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες ή να συμμετέχουν και να συνδράμουν στην γιορτινή πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού, όπως καλεί και ο ίδιος ο Σύλλογος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου καθώς και σχετικές οδηγίες για τους συμμετέχοντες.

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2021

“Άγιε Βασίλη, εύχομαι κανένα παιδί να μη ζήσει ξανά όσα άσχημα έζησε τη χρονιά που φεύγει. Θέλω να σου ζητήσω – μαζί με το δώρο μου – να φέρεις χαρά στα παιδιά που γλύτωσαν απ΄ τη φωτιά. Θα μου δώσεις το εργαστήρι σου και μερικά ξωτικά να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια να τους τα χαρίσουμε; Έννοια σου, τα γλυκά θα τα φάω μετά!”

Το καλικαντζαράκι της αλληλεγγύης

Φέτος τις γιορτές τα παιδιά μας ντύνονται καλικαντζαράκια για να φτιάξουν στολιδάκια! Σ’ ένα ξεχωριστό εργαστήρι αλληλεγγύης, καλούμε τα παιδιά μας να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια προσφοράς για τα παιδιά στα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, για να βάλουν στα σπίτια τους λίγη γιορτινή χαρά και στις καρδιές τους ζεστασιά!

Συγκεντρώνουμε προσφορές: Σάββατο 11/12, 5-9 μμ, στο σχολείο μας

Για όσους γονείς και παιδιά θέλουν να προσφέρουν είδη ανάγκης στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας μέσα από την πρωτοβουλία του Συλλόγου, ενημερωθήκαμε πως οι ανάγκες τους αυτή την περίοδο επικεντρώνονται σε: τρόφιμα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, κονσέρβες, αλεύρι, όσπρια κλπ.), γάλατα και βρεφικές/παιδικές τροφές, είδη καθαριότητας, σχολικά είδη και βιβλία. Παιχνίδια πάντα ευπρόσδεκτα!

Κατασκευάζουμε στολίδια: Σάββατο 18/12, 6-8 μμ, στο σχολείο μας

Σας καλούμε το Σάββατο 18 Δεκέμβρη με τα παιδιά σας (όποιο θέλει ντύνεται καλικάντζαρος), να δημιουργήσουν στολίδια με υλικά και ιδέες για κατασκευές που προσφέρει ο Σύλλογος Γονέων, με τη συνδρομή και της εικαστικού του σχολείου μας, κας Δανάης Μπάτση.

Αντιπροσωπεία παιδιών και γονιών παραδίδουμε τις παιδικές δημιουργίες στη Β. Εύβοια: Αναχώρηση Κυριακή 19/12, 10πμ, Ξύλινα (πάρκινγκ)

Παιδιά των πυρόπληκτων χωριών της Βόρειας Εύβοιας θα υποδεχτούν φιλόξενα αντιπροσώπους γονιών και παιδιών στο χωριό Κήρινθος με μια μικρή ζεστή γιορτή. Εκεί τα παιδιά θα προσφέρουν τις κατασκευές τους απευθείας στα παιδιά που θα μας περιμένουν. Όσα περισσέψουν (ελπίζουμε να φτιάξουμε πολλά!), θα ταξιδέψουν από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για να μοιραστούν στα παιδιά σε άλλα πυρόπληκτα χωριά.


ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2021 – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Μέτρα προστασίας: Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κλπ.). Παρακαλούμε τους συμμετέχοντας να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Είδη προσφοράς: Παρακαλούμε να τηρηθεί το ραντεβού που ανακοινώνεται, καθότι όλα χρειάζεται να προετοιμαστούν για να αποσταλούν με μεταφορική. Λυπόμαστε που δε θα δεχτούμε καθυστερημένες προσφορές. Παρακαλούμε επίσης να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και τυλιγμένα απλά. Αν έχετε δυνατότητα, προτιμήστε να αμπαλάρετε τα είδη κατανάλωσης σε κούτες, τα παιχνίδια το ίδιο, ενώ τα σχολικά είδη και τα βιβλία (εκτός κι αν είναι πολλά) σε χαρτί περιτυλίγματος (με μια μικρή σημείωση με τον τίτλο του βιβλίου ή το σχολικό είδος, π.χ. “Ο μικρός πρίγκηπας” ή “50φυλλο μπλόκ”).

Δήλωση Συμμετοχής:

Για το εργαστήρι στολιδιών παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω δήλωση και να τη δώσετε σε ένα μέλος του ΔΣ (ενδεικτικά τηλ. 6958462106 Μαρία, 6976630213 Ευγενία) ή να στείλετε e-mail στο Σύλλογο ( sgk.3ds.kaisarianhs@gmail.com ) ως τις 13/12, ώστε να υπολογίσουμε τα υλικά και τους χώρους που χρειαζόμαστε.

Για την επίσκεψη στην Κήρινθο Ευβοίας: Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω των συνθηκών. Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή ως τις 13/12 στη δήλωση παρακάτω και στα παραπάνω τηλέφωνα. Η απόσταση είναι 45 λεπτά ως Χαλκίδα και από εκεί ακόμη 1,5 περίπου ώρα.

Επιδιώκουμε τα παιδιά να αλληλεπιδράσουν με το σκοπό, γι’ αυτό θέλουμε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις περιοχές που ζουν τα παιδιά-αποδέκτες της δράσης. Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες (συμμετοχή, όγκος προσφορών, οικονομικά), θα επιλεχθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος μετάβασης, είτε δηλαδή με πούλμαν, είτε όποιος μπορεί με το προσωπικό του όχημα.

Επειδή τα έξοδα ναύλωσης πούλμαν είναι μεγάλα και θα επιβαρύνουν ιδιαίτερα το ταμείο του Συλλόγου, καλούμε όποιον θέλει και μπορεί, να συνεισφέρει με όποιο ποσό μπορεί στο Σύλλογο. Αν η συνολική συμμετοχή είναι μικρή, τότε η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ και τη στήριξη του Συλλόγου (20€ για καύσιμα/όχημα). Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις 15/12.

————————————————————————————————————

Δηλώνω πως θέλω να συμμετάσχω μαζί με το/τα παιδί/ά μου …………………………………….……………………………………… στην εκδήλωση : 1) κατασκευή στολιδιών ….… 2) προσφορά ειδών ….… 3) επίσκεψη στην Κήρινθο ….… . Σύνολο: ….… άτομα.                                                       Υπογραφή

Translate »