25 Απριλίου 2024

Σχόλιο της Ένωσης Γονέων Καισαριανής για τους βανδαλισμούς στα σχολεία

Το περιστατικό με τους βανδαλισμούς σε τάξη του 3ου Δημοτικού Καισαριανής, είναι το τελευταίο σε μία σειρά άλλων βανδαλισμών που έχουν γίνει κατά διαστήματα σε όλα τα σχολεία της Καισαριανής και όχι μόνο.


Η νεανική παραβατικότητα, είναι πολυσύνθετο ζήτημα όπως αναλυτικά έχουμε τοποθετηθεί σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας και απαιτεί πολύμορφη πολιτιστική και πνευματική παρέμβαση.

Υπάρχουν όμως κάποιες λύσεις, που μπορεί να μην αποτελούν καθολική επίλυση του προβλήματος αλλά σίγουρα συμβάλλουν παραπάνω στην ασφάλεια των σχολικών μονάδων και της σχολικής κοινότητας, όπως:

  • Πρόσληψη τώρα μόνιμου επαρκούς προσωπικού για τη σχολική φύλαξη, σε 24ωρη βάση, αποτελούμενο από εργαζόμενους του Δήμου και όχι εταιρείες security.
  • Επαρκης και σύγχρονος φωτισμός ώστε να φωταγωγείται το σύνολο των σχολικών μονάδων, όπου η ρευματοδότηση δεν θα γίνεται από τις εγκαταστάσεις των σχολείων ώστε να μην επιβαρύνονται τα ταμεία τους με τον επαυξημένο λόγ/σμο που θα προκύπτει. Η ρευματοδότηση θα πρέπει να γίνεται από το δίκτυο δημόσιου φωτισμού.
  • Άμεσος έλεγχος, αυτοψία και τεχνική παρέμβαση, σε όλα τα σχολεία, σε τυχόν σημεία που επιτρέπουν πιο εύκολα την πρόσβαση εξωσχολικών (ανοίγματα σε κάγκελα κλπ).

Η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών μας και των σχολικών μονάδων είναι ζητήματα πρώτης γραμμής!

Δεν χωρούν αναβολή, δεν χωρούν δικαιολογίες!

Translate »