26 Απριλίου 2024

Σχετικά με τα κτιριακά ζητήματα των σχολείων

“H μεγαλύτερη τρέλα απ’ όλες, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι (…)
Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε μου Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!»

Aν θυμηθούμε τα λόγια του Δον Κιχώτη στον φίλο του Σάντσο θα δούμε τα σχολεία των παιδιών μας όπως θα έπρεπε να είναι τον 21ο αιώνα:

Με σύγχρονες εγκαταστάσεις όχι με σάπια ταβάνια,

Με αύλειους χώρους που να μπορούν να παίξουν και όχι με αύλειους χώρους επικίνδυνους

Με αίθουσες τεχνολογικά εξοπλισμένες

Με βιβλία που να προάγουν ενιαία την ολόπλευρη γνώση

Με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με παιδοψυχολόγους, με σχολικούς νοσηλευτές

Με 15 παιδιά ανά τάξη για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να επιτελέσει σωστά το έργο του και όχι 25άρια 28αρια ή 30άρια τμήματα που τα παιδιά θα κολλάνε κορονοϊό, θα στοιβάζονται σαν σαρδέλες

Με αθλητικές εγκαταστάσεις, με βιβλιοθήκες.

Και αυτό το σχολείο που θέλουμε για τα παιδιά μας δεν είναι ουτοπία. Δεν είναι τρέλα. Αυτά τα σχολεία πρέπει να έχουν τα παιδιά μας το 2021 και αυτά τα σχολεία μπορούν να γίνουν όπως εύκολα φτιάχνεται η “παραλιακή ριβιέρα”, όπως εύκολα και γρήγορα αγοράστηκαν RAFALE…θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται…αλλά θέληση δεν υπάρχει. Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες αντιμετώπιζαν τις ανάγκες των παιδιών μας ως ΚΟΣΤΟΣ και εμάς ως ΕΧΘΡΟΥΣ, ως ΕΜΠΟΔΙΑ στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, που η κάθε μια προσπαθούσε να εφαρμόσει στα σχολεία των παιδιών μας.

Δυστυχώς όμως την ίδια αντιμετώπιση δεχόμαστε και από την Δημοτική αρχή. Είναι γεγονός ότι αυτά τα δυόμιση χρόνια, απέναντι στα δίκαια, στα διαχρονικά και επιμέρους αιτήματα, στις διεκδικήσεις και στις αγωνίες μας, έχουμε αντιμετώπιση ως εχθρού, χαρακτηριζόμενοι ως «περιφερόμενοι θίασοι», ως «φερέφωνα», ως προβοκάτορες, ως «αρχή του ενός» και ζήσαμε μέχρι και το «φακέλωμα».

Και όλα αυτά όχι γιατί βλέπουμε ότι το κράτος έχει μειώσει την χρηματοδότηση, τα σχολεία είναι υποστελεχωμένα, τα κτίρια θέλουν επισκευές και συντήρηση αλλά….

…ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ από αυτούς που υποστηρίζει.

Επειδή βλέπουμε τα σχολεία όπως έπρεπε να είναι και όχι όπως είναι.

Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε! Και θα τα καταφέρουμε!

Έχουμε εμπειρία! Ως  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, διαχρονικά, πιέζουμε και διεκδικούμε ώστε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο σύνολό της για τα σχολεία, όπως έγινε και το 2018, αλλά παράλληλα μπορούμε να επιτύχουμε στο να προχωρήσει η αποκατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν και γι΄ αυτό είχαμε προχωρήσει και το ψήφισμα για τα κτιριακά τον Φεβρουάριο του 2020 και το είχαμε καταθέσει στην ΚΤΥΠ.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να στείλει πρόσκληση για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που όπως αποφασίστηκε θα είναι μονοθεματικό για την Παιδεία, στους Συλλόγους Γονέων του δήμου μας, το σύλλογο παιδικών σταθμών αλλά και τους γονείς του 8ου Νηπιαγωγείου, που προσφάτως με επιστολή τους προς την δημοτική αρχή ζητούσαν λύσεις σε μια σειρά προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχολείο. Καλούμε αντίστοιχα τους συλλόγους, επιτροπές γονέων όπου υπάρχουν, να συνεδριάσουν, να συζητήσουν και να ζητήσουν να πάρουν τον λόγο.

Translate »