19 Απριλίου 2024

Ακυρώνεται η Μαθητική Γιορτή! Η Δημοτική Αρχή βλέπει εμάς τους γονείς και τα παιδιά μας ως κόστος και αυτό…κοστίζει στα παιδιά μας κι εμάς!

Κόστος για την επισκευή των κλιματιστικών σε δύο παιδικούς σταθμούς, τα οποία δεν λειτουργούν (δείτε εδώ και εδώ)  εδώ και καιρό και τώρα μες τον καύσωνα τα παιδιά βράζουν!

Κόστος αποτελούσε και η δωρεάν πρόσβαση στην Αιολία Δευτέρα-Πέμπτη και φέτος μπήκε αντίτιμο όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Κόστος και το Summer Camp όπου και φέτος δεν θα λειτουργήσει, με αποτέλεσμα οι οικογένειες όχι μόνο να δυσανασχετούμε με αυτή την απόφαση αλλά και να ψάχνουμε απεγνωσμένα το που θα απασχοληθούν τα παιδιά μας, τόσους μήνες κλεισμένα στο σπίτι.

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος και η Μαθητική Γιορτή τελικά δεν μπόρεσε να βρει στέγη με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και έτσι αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στην ακύρωσή της!

Στην πραγματική ανάγκη γονέων και παιδιών, για δημιουργία, πολιτισμό, άθληση και διασκέδαση η Δημοτική Αρχή απαντάει με αεορολογίες!

  • Για τα κλιματιστικά στους παιδικούς, ότι δεν βρίσκουν ανταλλακτικά να τα φτιάξουν (!) λες και μιλάμε για διαστημική τεχνολογία.
  • Για την Αιολία, ότι το “δωρεάν” απαξιώνεται λες και μέχρι πέρυσι που κατακλυζόταν από οικογένειες, «έσπαγαν» τον κινηματογράφο κάθε βράδυ!
  • Για το Summer Camp ότι λόγω των μέτρων(!) και «αν δεν γίνει τέλειο»(!) δεν πρόκειται να ξεκινήσει…
  • Για την Μαθητική Γιορτή, στην αρχή μας παρουσίασαν ένα ΦΕΚ που είπαν ότι τους εμπόδιζε να μας δώσουν άδεια έως τις 27/07, αλλά που δεν μας αφορούσε, τώρα μας λένε ότι υπεύθυνοι είναι οι διευθυντές για να δώσουν άδεια, πράγμα που είναι αναληθές.

Εμείς τεκμηριωμένα και υπεύθυνα προσπαθήσαμε να υλοποιηθεί αυτό που τόσο ανάγκη είχαν παιδιά και γονείς, μέσα από τη Μαθητική Γιορτή, αλλά με βάση και τα παραπάνω φαίνεται ότι απλά δεν αποτελούμε προτεραιότητα…αν δεν υπάρχει «έσοδο»!

Ζητάμε δημόσια συγνώμη απ’ όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσους είχαν θελήσει να συνδράμουν.

Παραθέτουμε:

Το αίτημα της Ένωσης προς τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ώστε να προχωρήσει η Σχ. Επιτροπή σε συνεδρίαση

Κύριε πρόεδρε,

Διανύσαμε μια δύσκολη χρονιά που άφησε πίσω της ανοιχτές πληγές στη μόρφωση των παιδιών μας, την υγεία και το εισόδημα των οικογενειών μας. Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, με τη διαχείρισή της να έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές διεξόδους παιδιών και γονέων, θεωρήσαμε ακόμα πιο επιβεβλημένη την συμβολή μας. Θεωρήσαμε έτσι σκόπιμο και με μεράκι προσπαθήσαμε να οργανώσουμε την 20η Μαθητική Γιορτή με τίτλο «Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα», γιορτή που αποτελεί πλέον έναν θεσμό για την πόλη εδώ και 21 χρόνια.

Απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους τους Δήμου σε πολιτισμό και παιδεία (κ. Γρύλλη, κ. Γουρζουλίδη, κ. Κιτσέλλη), μετά από συνάντηση και τις προτάσεις που μας έγιναν για το που μπορεί να υλοποιηθεί (αφού η Αιολία που παραδοσιακά γίνεται εκεί και προτείναμε, λόγω επέκτασης της σχ. χρονιάς είχε ξεκινήσει προβολές και αποδεχθήκαμε ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί). Μεταξύ αυτών των προτάσεων ήταν και οι αύλειοι χώροι και έτσι καταλήξαμε να γίνει στους αύλειους χώρους του 3ου & 6ου Δημοτικού, την Παρασκευή 25/06 και τους ενημερώσαμε με επιστολή μας, όπως και προβλέπεται, αντίστοιχα στις 17/06.

Δυστυχώς τρεις ημέρες μόλις πριν την υλοποίηση της μαθητικής γιορτής και παρά την προφορική τους έγκριση σε όλα τα παραπάνω, μας ενημέρωσαν ότι η γιορτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ξεκάθαρος λόγος δεν παρουσιάστηκε αφού έγινε αναφορά σε ένα ΦΕΚ του Υπ. Παιδείας για τελετές αποφοίτησης που έδινε άρση από τις 27/06, το οποίο όμως σε τίποτα δεν σχετίζεται με την παραχώρηση δημόσιου χώρου (όπως τα σχολεία) σε φορέα για εκδήλωση, αλλά την ίδια ώρα υπήρχε επιμονή να μεταφερθεί στα προαύλια του 1ου-7ου Δημοτικού ή μόνο του 3ου Δημοτικού.

Επιμονή υπήρχε και στο να ζητηθεί από μέρους μας, από τους Διευθυντές η άδεια για την υλοποίηση της Γιορτής, πράγμα που όπως γνωρίζεται πολύ καλά, αυτό δεν προβλέπεται από πουθενά καθώς για την χρήση των σχολείων από φορείς, μετά το πέρας της λειτουργίας τους, υπεύθυνοι δεν είναι οι Διευθυντές αλλά ο Δήμος σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 94, § 4, περ.17 του Ν. 3852 (ΦΕΚ 87Α/7- 6-2010) «Περί Πρόσθετων Αρμοδιοτήτων Δήμων».

Θεωρούμε ως επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί η γιορτή, που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά μας και οι εμείς οι γονείς, ακόμα και αν δημιουργούνται μια σειρά από ζητήματα με την αναγκαστική αναβολή της.

Γι’ αυτό ζητάμε την έκτακτη και άμεση συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας, με θέμα την παραχώρηση των προαυλίων του 3ου και 6ου Δημοτικού στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των υλικών που θα απαιτηθούν (θρανία, καρέκλες) καθώς και όποιες άλλες διευκολύνσεις από τον Δήμο, για την υλοποίηση της 20ης Μαθητικής Γιορτής.

Σε περίπτωση που δεν μας δοθεί ο συγκεκριμένος χώρος, θα θέλαμε να μας αιτιολογηθεί το γιατί και να μας προταθούν άλλοι χώροι για την πραγματοποίηση της γιορτής.

Την απάντηση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, χωρίς καν να προχωρήσει σε συνεδρίαση.

Αξιότιμές κυρίες και κύριοι του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Από τη πρώτη μέρα που παραλάβαμε την ευθύνη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν προχωρήσαμε σε καμία εργασία ή εκδήλωση, χωρίς την σύμφωνη γνώμη τόσο των διευθυντών των σχολικών μονάδων όσο και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό των μαθητών και έτσι θα είμαστε δίπλα σας και αυτή τη φορά!

Δεν έχουμε καμία αντίρρηση για την χρήση οποιονδήποτε σχολικών μονάδων, εφόσον συμφωνήσουν και οι διευθυντές. Αν λειτουργείτε στα πλαίσια της συνεργασίας με τις σχολικές μονάδες, ως ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων,  μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας σε αυτούς και στους αντίστοιχους συλλόγους γονέων για συνεργασία.

Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να σας προτείνει χώρους όπως δεν πρότεινε και σε κανένα σύλλογο γονέων μέχρι σήμερα  οι οποίοι πραγματοποίησαν τις γιορτές τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εφόσον θέλετε να περάσουμε το αίτημα της Ένωσης από την Σχολική Επιτροπή «δια περιφοράς», παρακαλώ να μας στείλετε το σχετικό αίτημα σας ολοκληρωμένο ως αναφορά τα παραπάνω, δηλαδή την σύμφωνη γνώμη των διευθυντών, ώστε να μην υπάρξει πλέον η παραμικρή καθυστέρηση μέχρι αύριο το πρωί και το μεσημέρι της ίδια ημέρας θα σταλούν στα μέλη της Σχολικής Επιτροπής για να τοποθετηθούν άμεσα. 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αντωνόπουλος Δημήτριος

Και την απάντησή  μας όπου τεκμηριώνεται εκ νέου, ότι υπεύθυνοι ώστε να παραχωρηθούν σχολικές δομές είναι ο Δήμος, με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής.

Κύριε Πρόεδρε,

Στο δομημένο από την πρώτη στιγμή αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προς τη Δημοτική Αρχή, αλλά και στο αίτημά μας προς τη Σχολική Επιτροπή, αντί για συζήτηση μεταξύ των μελών της, ως Δημοτική Αρχή επιλέγετε τον μονόλογο και μας απαντάτε με…αερολογίες!

Όπως αναφέρουμε και στο αίτημά μας, σύμφωνα με το άρθρο 94, § 4, περ.17 του Ν. 3852 (ΦΕΚ 87Α/7-6-2010) «Περί Πρόσθετων Αρμοδιοτήτων Δήμων» το οποίο αναφέρει: «17. Η διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή.» Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν ότι την παραχώρηση την κάνει ο Δήμος, με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής!

Επίσης, επιμένετε να ορίζετε ως υπεύθυνους στο να δώσουν την άδεια τους Διευθυντές, ενώ γνωρίζουν και οι ίδιοι οι διευθυντές των σχολείων ότι δεν έχουν τέτοια δικαιοδοσία. Μάλιστα έχετε στα χέρια σας επιστολή από Διεύθυνση σχολείου με αρ. πρωτοκόλλου: 125/22-06-21, όπου τονίζει χαρακτηριστικά: «Άδεια, σε κάθε περίπτωση, δε θα μπορούσα να δώσω. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στον Δήμο.»

Μας εμπαίζετε, κι ενώ είχαμε κάθε διάθεση να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και δείξαμε εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις σας, για την υλοποίηση της 20ης Μαθητικής Γιορτής, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ! Είστε υπεύθυνοι για την παρεμπόδιση της υλοποίησης της 20ης Μαθητικής Γιορτής και υπόλογοι σε όλους τους γονείς και τα παιδιά!

Η λογική ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά σε ΜΚΟ και χορηγούς αλλά όχι στην Ένωση Γονέων, σε όλα τα μέλη της Σχολικής κοινότητας, σε φορείς, υποδηλώνει πλέον ξεκάθαρα το πώς εννοείτε τα «Ανοιχτά Σχολεία»!

Με βάση τα παραπάνω επανακαταθέτουμε το αίτημά μας, χωρίς κανένα πρόσθετο στοιχείο, με τη διαφοροποίηση ότι αιτούμαστε απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, για παραχώρηση οποιουδήποτε αύλειου χώρου μέσα στον Σεπτέμβρη για εκδήλωση της Ένωσης. Καταληκτική ημερομηνία για να έχουμε την απάντηση θέτουμε την 20η Αυγούστου.  Έχετε άπλετο χρόνο να μας ενημερώσετε!

Το ΔΣ της Ένωσης

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να επισκευαστούν τώρα τα κλιματιστικά στους παιδικούς σταθμούς
  • Να ξεκινήσει έστω και τώρα το Summer Camp, προσιτό σε κάθε λαϊκή οικογένεια, καλύπτοντας τις ανάγκες για αθλητισμό και ξεγνοιασιά και όχι με γνώμονα το κέρδος.

Translate »