16 Απριλίου 2024

Να μην ψηφιστεί το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την παιδεία. Καλεσμα για το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 7:00 μμ στα Προπύλαια

Δεν είναι τυχαίο πως για μια ακόμα φορά έρχεται στην Βουλή νομοσχέδιο ενώ τα σχολεία είναι κλειστά. Η κυβέρνηση θεωρεί πως έτσι θα αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, μιας και αυτό το πολυνομοσχέδιο επανακαθορίζει πλήρως το είδος της  δημόσιας και δωρεάν Παιδείας που θα έχουμε στην χώρα μας αν τελικά εφαρμοστεί, αφού οικοδομεί ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθεί την κατηγοριοποίησή των σχολείων μέσα από την αυτονομία τους. 

Εξάλλου μόλις πρόσφατα ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας, μπήκαν από την «πίσω πόρτα» στο Στρογγυλό Σχολείο του Αγ. Δημητρίου για να παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες του πολυνομοσχέδιου, μην τυχόν και έρθουν σε επαφή με τους 100άδες συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν με το σύνθημα: «Στις πολυεθνικές τα ξεπουλάτε όλα – σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν Coca-Cola».

Η   εφαρμογή των σχεδιασμών,  που προωθούνται από το εν λόγω νομοσχέδιο, αποτελούν κεντρικές επιλογές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τα θέματα εκπαίδευσης, και βήματα υλοποίησής τους έχουν γίνει από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις. Αποτελούν μια βαθιά αντιεκπαιδευτική τομή, και συνιστούν πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά των εκπαιδευτικών. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν αποτελεί βάση συζήτησης, δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις αλλά απορρίπτεται συνολικά.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής καλεί και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7:00 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Translate »