23 Απριλίου 2024

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων σε διαμαρτυρία, στην παρουσίαση του νέου αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα τις Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και κάνουμε αντίστοιχο κάλεσμα:

Δεν μας  εκπλήσσει   που  η Κυβέρνηση  παρουσιάζει σήμερα στο  1o ΓΕΛ  Άγιου Δημητρίου  ακόμα ένα νέο  αντιεκπαιδευτικό  πολυνομοσχέδιο. Όπως και οι προηγούμενες  Κυβερνήσεις δεν πρωτοτυπεί !!!! 

Μας φέρνει την  κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών,  την παραπέρα μορφωτική υποβάθμιση και τον ασφυκτικό έλεγχο. 

Η αυτονομημένη – αποκεντρωμένη σχολική μονάδα  του  νέου  πολυνομοσχεδίου   θα  έχει  διευθυντές – manager που θα αναζητούν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς. 

Ως  γονείς  γνωρίζουμε καλά   ότι  πίσω από την «αποκέντρωση» και την «αυτονομία» κρύβεται η υποχρηματοδότηση που ουσιαστικά θα παραχωρεί τις υποδομές του  κάθε σχολείου  στους επιχειρηματίες για να «εξοικονομεί» πόρους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης

 Οι εξαγγελίες για το «πολλαπλό βιβλίο», ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη διαφοροποίηση του περιεχομένου της Εκπαίδευσης, αντί για σύγχρονα, ενιαία και παιδαγωγικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Κανένα από τα αιτήματα του γονεϊκού κινήματος  ειδικά  τώρα  με  τα  τεράστια προβλήματα που  δημιούργησε  η πανδημία  δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης, για εκσυγχρονισμό υποδομών, για δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά  για κάλυψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

ΚΑΛΟΥΜΕ και  τους  Συλλόγους, να απορρίψουν το νομοσχέδιο με τη συμμετοχή  τους στην  παράσταση  διαμαρτυρίας  την ΔΕΥΤΕΡΑ 28  ΙΟΥΝΗ 2021 στις 7.00 μμ στο  1ο  ΓΕΛ  Άγιου Δημητρίου 

Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος

Translate »