24 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση για την αναβολή της 20ης Μαθητικής Γιορτής…με ευθύνη άλλων!

Αγαπητοί γονείς,

Προχθές 23/06 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μετά την ουσιαστική αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής, αναιρώντας όλα όσα είχαν συμφωνηθεί και που με ευθύνη δική της οδηγεί έτσι στην ακύρωση της προγραμματισμένης για την Παρασκευή 25/06/21 20ης Μαθητικής Γιορτής.

Στις 09/06 σε προγραμματισμένο ραντεβού με τους υπεύθυνους πολιτισμού και παιδείας του Δήμου (κύριο Γουρζουλίδη, κύριο Γρύλλη, κύριο Κιτσέλλη), προχωρήσαμε σε συνάντηση ώστε να εξετάσουμε τους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την 20η Μαθητική Γιορτή (αφού η Αιολία που παραδοσιακά γίνεται εκεί η γιορτή, μας εξυπηρετεί απόλυτα και προτείναμε, λόγω επέκτασης της σχ. χρονιάς, θα είχε ήδη ξεκινήσει προβολές και αποδεχθήκαμε ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί). Εκεί έπεσε στο τραπέζι από τη Δημοτική Αρχή και η πρόταση της χρήσης αύλειων χώρων, φέρνοντας ως παράδειγμα του 1ου-7ου Δημοτικού και τη διαβεβαίωση ότι θα έχουμε την υποστήριξη σε ό,τι χρειαστούμε. Εκτιμώντας τα παραπάνω καταλήξαμε ως πιο κατάλληλη στην επιλογή των προαυλίων του 3ου & 6ου Δημοτικού. Ενημερώσαμε λοιπόν με επιστολή μας  τη Δημοτική Αρχή την Πέμπτη 17/06 σχετικά με τα παραπάνω, λαμβάνοντας την επόμενη ημέρα τηλεφωνική έγκριση και ενόσω αναμέναμε τη γραπτή, προχωρούσαμε προς την υλοποίηση της Γιορτής.

Μόλις τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση της Ένωσης, μας κάλεσε σε συνάντηση όπου και αναδίπλωσε τα όσα συμφωνημένα. Παρουσίασε ως λόγο ΦΕΚ του Υπ. Παιδείας για άρση απαγορεύσεων γιορτών αποφοίτησης (!) από τις 27/06 και μετά, που καμία σχέση δεν έχει με το αίτημα της Ένωσης για παραχώρηση αύλειου ή άλλου δημόσιου χώρου από τον Δήμο, για εκδήλωση. Ακόμα και αν σχετιζόταν όμως, μιλάμε για 48ώρες πριν την άρση και τη στιγμή που από τις 24/06 ήδη βγήκαν οι μάσκες σε δημόσιους χώρους και ουσιαστικά όλες οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει!

Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής  δεν είχε ενημερωθεί η Σχολική Επιτροπή και οι Διευθυντές των σχολείων που θα διεξαγόταν η γιορτή, στους οποίους μάλιστα ρίχνει και την ευθύνη στο να αδειοδοτήσουν την εκδήλωση, κάτι για το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι και εύλογα δημιουργήθηκαν προβληματισμοί.

Διανύσαμε μια δύσκολη χρονιά που άφησε πίσω της ανοιχτές πληγές στη μόρφωση των παιδιών μας, την υγεία και το εισόδημα των οικογενειών μας. Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, με τη διαχείρισή της να έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές διεξόδους παιδιών και γονέων, θεωρήσαμε ακόμα πιο επιβεβλημένη την συμβολή μας. Θεωρήσαμε έτσι σκόπιμο και με μεράκι προσπαθήσαμε να οργανώσουμε την 20η Μαθητική Γιορτή με τίτλο «Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

Ο συσχετισμός που γίνεται της Μαθητικής Γιορτής με διάφορες εκδηλώσεις που δεν τηρούνται μέτρα, που δεν υπακούουν σε κανόνες, που δεν φέρουν τη σφραγίδα κάποιου φορέα, όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός αλλά μας γεμίζει ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό, για το πως κάποιοι αντιλαμβάνονται τον θεσμικό φορέα των γονέων, τους ίδιους τους γονείς και τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατόν να μας τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί. Τα πινέλα δεν είναι μολότωφ ή καπνογόνα, οι γονείς δεν είναι μπαχαλάκηδες ώστε να δημιουργούν προβλήματα.

Παρά τα όσα προβλήματα μπορεί να δημιουργεί η αναβολή της Μαθητικής Γιορτής και για πρακτικούς λόγους, θεωρούμε ότι τα παιδιά μας και εμείς οι γονείς έχουμε ανάγκη να υλοποιηθεί η 20η Μαθητική Γιορτή.

Έτσι, θα απευθυνθούμε απ’ ευθείας στην Σχολική Επιτροπή της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, θα ζητήσουμε εκτάκτως να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση για την χρήση των αύλειων χώρων του 3ου και 6ου Δημοτικού, καθώς θεωρείται ως ο καταλληλότερος αυτή τη στιγμή, για την υγιεινή και ασφάλεια παιδιών και γονέων. Η πρότασή μας θα είναι για την Παρασκευή 02/07/2021 και ώρα 19:00.

Translate »