20 Απριλίου 2024

Επιστολή στον Δήμαρχο από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής: “Με εντολή Δημάρχου”

18/5/2021

ΠΡΟΣ :

1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
3. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Το Σάββατο 15/5 , μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης μας , διαπίστωσαν παραβίαση της πόρτας και του χώρου που στεγάζονται τα γραφεία τους. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του γυμναστηρίου Near East Foundation , πληροφορήθηκαν πως η παραβίαση των γραφείων έγινε κατόπιν εντολής του Δημάρχου κ Βοσκόπουλου !

Δευτέρα πρωί τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης  καθώς και γονείς που αντιλαμβάνονται πως αυτή η πράξη – εντολή Δημάρχου, είναι μια προσπάθεια φίμωσης του συνόλου  του  γονεϊκού κινήματος της πόλης μας , συγκεντρώθηκαν στο εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου με σκοπό να συναντήσουν τον Δήμαρχο και να προχωρήσουν στην επίλυση του ζητήματος. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς ο κ Βοσκόπουλος δεν βρισκόταν στο χώρο του δημοτικού καταστήματος. 

Μετά από ώρα αναμονής ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Κιτσέλης παρουσία αστυνόμου, ήρθε στον χώρο συγκέντρωσης των γονιών, να μας πει τι ; Ως μέλη του διοικητικού του συλλόγου μας,  παρόν στην προαναφερόμενη συγκέντρωση , κρίνουμε την παρέμβασή του κ Κιτσέλη άλλη μια προσπάθεια σπίλωσης και απαξίωσης  του συνόλου των γονιών της Καισαριανής. Όταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας δεν εκφέρει καμία άποψη για το επίμαχο θέμα , όταν ο Αντιδήμαρχος διατείνεται πως δεν μιλάει έτσι στους γονείς πάρα μόνο κατόπιν ραντεβού, όταν ο Αντιδήμαρχος εσκεμμένα δημιούργησε ένταση, στην όποια συζήτηση είχε αναπτυχθεί με σκοπό να την αποφύγει, τα συμπεράσματά μας περί απαξίωσης και σπίλωσης μόνο αυθαίρετα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της δημοτικής αρχής, στο σύνολο της, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δημότες της πόλης αντιμετωπίζονται με τις συγκεκριμένες πρακτικές. Αστυνομία και απειλή μηνύσεων ( δεν γνωρίζουμε και αν έχουν γίνει πράξη …) σε γονείς που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν γιατί τα παιδιά τους στεγάστηκαν σε τσίγκινα κλουβιά στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, αυθαίρετα συμπεράσματα για  μαθητές, πως χειραγωγούνται από κομματικούς ινστρούχτορες στις προ μηνών καταλήψεις τους , λες και δεν έχουν τη γνώση μετά από τόσα χρόνια δομικών προβλημάτων στην παιδεία να διατυπώσουν τα αυτονόητα αιτήματά τους, η έξωση από τα γραφεία του Μικρασιατικού συλλόγου, ενός φορέα με ιστορική και πολιτιστική σημασία για την πόλη μας ! 

Με εντολή Δημάρχου λοιπόν , η προσπάθεια αποδόμησης φορέων , συλλογικοτήτων ακόμη και του δημοτικού συμβουλίου !

Πλέον δεν μας ξαφνιάζει τίποτε Δήμαρχε , όλα πηγάζουν από το πολιτικό δόγμα της εποχής  που επιτάσσει την αστυνόμευση , τη χλεύη και τη φίμωση της διαφορετικής άποψης .

Ο ελιτισμός ως σύμβουλος , αν και αμισθί … στο τέλος δεν φέρνει καλά αποτελέσματα Δήμαρχε το αντίθετο θα λέγαμε !

Translate »