13 Ιουλίου 2024

Μαθητές 1ου ΓΕΛ Καισαριανής: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Παλαιστινιακό λαό.

Από την επίσκεψη μαθητών σχολείων της Καισαριανής στην Παλαιστινιακή Πρεβεία στις 7/05/18

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ εξέδωσαν μήνυμα για τη σφαγή που γίνεται από το κράτος του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό και το δημοσιεύουμε:

Μόλις πριν από λίγες ώρες, η Παλαιστίνη για άλλη μια φορά δέχτηκε επιθέσεις με εκρήξεις από τον Ισραηλινό στρατό και συγκεκριμένα στη περιοχή της Γάζας. Ως τώρα, έχουν καταμετρηθεί 14 εκρήξεις, 70 ρουκέτες, 520 τραυματίες και 10 νεκρά παιδιά.

Για άλλη μια φορά, το Ισραήλ, εκτός από την κατοχή που έχει επιβάλλει στο λαό της Παλαιστίνης εδώ και 70 χρόνια βομβαρδίζει και τη γη της σκοτώνοντας αμάχους με την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αλλά και Ελλάδας, η οποία κάθε χρόνο στηρίζει τη συμμαχική δύναμη ΗΠΑ δίνοντας εκατομμύρια ευρώ στον ανθρωποφάγο μηχανισμό της και συνάπτοντας οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ θέτοντας τη χώρα στο στόχαστρο των διεθνών συγκρούσεων και συμφερόντων.

Χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκάντς, σε ανάρτησή του στο Twitter, που έγραψε ότι «για κάθε μέρα που θα χτυπούν ισραηλινούς πολίτες, θα τους στέλνουμε χρόνια πίσω». Το 2018, η 16χρονη μαθήτρια, Άχεντ Ταμίμι, είχε φυλακιστεί για 8 ολόκληρους μήνες επειδή χειροδίκησε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης ενώ βρισκόταν ακόμα υπό κράτηση και παράλληλα φυτέψαμε στο κήπο της Παλαιστινιακής Πρεσβείας μια ελιά, το σύμβολο της ειρηνης.

Οι μαθητές της Καισαριανης συνολικά, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Παλαιστινιακό λαό και θρηνούμε μαζί του τα θύματα των χιλιάδων επιθέσεων που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα.

Καλούμε ανοιχτά, όλο το κόσμο να συγκεντρωθεί τη Κυριακή στις 16 Μάη στη διαδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τη Παλαιστινιακή και Αμερικανική Πρεσβεία!

«Ο λαός της Παλαιστίνης, βιώνει την εξαθλίωση καθημερινά. Για εκείνον η ίδια του η ύπαρξη ειναι αντίσταση», Shadia Mansur

Translate »