25 Απριλίου 2024

Σύλλογος Βρεφών και Νηπίων Καισαριανής για την επαναλειτουργία στις 17/05

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
https://syllogosvrefonipiakonkaisarianis.blogspot.com & fb: Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων βρεφών και νηπίων Καισαριανής, email: sylvrefnipkessarianis@gmail.com

Καισαριανή, 15/5/2021

Αγαπητοί γονείς,

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί επαναλειτουργούν τη Δευτέρα 17 Μαϊου, μια εβδομάδα μετά από το άνοιγμα όλων των άλλων εκπαιδευτικών δομών και χωρίς καμιά ενημέρωση για το πώς θα λειτουργήσουν με ασφάλεια…

Παρ’ όλα αυτά εμείς για μια ακόμη φορά να ευχηθούμε καλή αρχή στα παιδιά μας, σε όλους τους γονείς και τους παιδαγωγούς!

Ο σύλλογος μας από την αρχή της χρονιάς μπήκε μπροστά για το ασφαλές άνοιγμα με όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από την διασπορά του ιού!

Ως γονείς όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθαμε αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα αυτής της κατάστασης, εμείς οι ίδιοι ως εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας κληθήκαμε να σηκώσουμε το βάρος των συνεπειών της πανδημίας. Τα παιδιά μας για ακόμη μια φορά έμειναν μακριά από το οργανωμένο παιδαγωγικό περιβάλλον με ό, τι αυτό σημαίνει για τους όρους κοινωνικοποίησής τους.

Για την κυβέρνηση η λειτουργία των παιδικών σταθμών δεν αντιμετωπίζεται ως κοινωνική και παιδαγωγική ανάγκη, δεν αποτελεί προτεραιότητα! Γι’ αυτό για άλλη μια φορά δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τo ασφαλές άνοιγμα των δομών, δεν μπαίνει καν στον κόπο να ενημερώσει τους γονείς και το παιδαγωγικό προσωπικό για τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν!

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι οι ανάγκες των παιδιών μας αντιμετωπίζονται ως «περιττό κόστος», την ίδια στιγμή που εδώ και καιρό έχει προετοιμαστεί για παράδειγμα το άνοιγμα του τουρισμού με σκοπό να εξασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Από το ξέσπασμα της πανδημίας τον Γενάρη του 2020 οι κυβερνήσεις είχαν τον χρόνο να λάβουν τα αναγκαία μέτρα θωράκισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας για την προστασία της υγείας μας και των παιδιών μας… αλλά αρκέστηκαν στην «ατομική ευθύνη» που δε φέρει κόστος γι’ αυτούς αλλά για εμάς τους ίδιους!

Αγαπητοί γονείς,

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για σύγχρονες και ασφαλείς παιδαγωγικές δομές, για την εξασφάλιση του απαραίτητου μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και παιδαγωγικού περιεχομένου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών μας.

Για όλα αυτά αξίζει να παλέψουμε!

Η ΔΕ

Translate »