24 Ιουνίου 2024

Πραγματοποιήθηκε εχθές – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – η κινητοποίηση στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης, Τόλος Δημήτρης (ΦΩΤΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Φ.Υ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

7 Απριλίου 2021 – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Συγκέντρωση έγινε έγινε σήμερα στο νοσοκομείο «Λαϊκό» από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σε μια κίνηση έμπρακτης συμπαράστασης στους μαχόμενους υγειονομικούς, η Συντονιστική Επιτροπή για την ΠΦΥ στη Καισαριανή, προχώρησε σε κινητοποίηση στην πύλη του Λαϊκού.

Ήταν ένα μόνο στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις που έγιναν εχθές έξω από όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας για να τιμηθεί με κάθε τρόπο αγωνιστικά αυτή η μέρα.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής κ. Δημήτρης Τόλος (διαβάστε εδώ), ανέφερε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο στην πανδημία όπως δεν ήμασταν και πριν όπως δεν θα είμαστε και μετά…. Κατέδειξε την οπισθοδρομική λογική της ατομικής ευθύνης και την τακτική της αυτοεξέτασης που περνά η κυβέρνηση με το σελφ τεστ για το άνοιγμα των σχολείων. Παρέδωσε στον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής ζωγραφιά μικρών παιδιών που φτιάχτηκε πριν ένα χρόνο για τους ήρωες υγειονομικούς και την μάχη που δίνουν (Δείτε τη ζωγραφιά εδώ).

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δήμου Καισαριανής κ. Φάνης Κυπραίος στο χαιρετισμό του επισήμαινε τον κίνδυνο μετάδοσης μέσα στους χώρους εργασίας, τόνισε ότι πρέπει τώρα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς όρους και αποζημιώσεις.

Χαιρετίζοντας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» κ. Θεοδώρα Δριμάλα δήλωσε την αμέριστη στήριξη στον αγώνα των υγειονομικών και ανέφερε ότι μέσα στα θύματα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας να υπολογίζουμε και το μορφωτικό κενό που πλέον τσακίζει την νέα γενιά.

Με αποφασιστικότητα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και σωματεία -φορείς της πόλης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τους αγώνες που έρχονται.

«Επίταξη τώρα του Ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημιώσεις»
«Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
synepfyk@gmail.com https://gr.petitions.net/pfyk https://youtu.be/aTwMlr9zxcM

Translate »