28 Μαΐου 2024

Οι υγειονομικοί μας κάλεσαν να σταθούμε στο πλάι τους και αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, και θα είμαστε όλοι εκεί!

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την Καισαριανή, δέχθηκε κάλεσμα από τους Υγειονομικούς και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου “Λαϊκό” ώστε να βρεθούμε στο πλάι τους, αύριο Τετάρτη 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, έξω από την πύλη του Νοσοκομείου στις 9:00.

Βιώνοντας όλοι μας τις συνέπειες της διαχείρησης της πανδημίας και το πως η Ζωή μας και η Υγεία μας μπαίνουν στο ζύγι ΚΟΣΤΟΣ-ΟΦΕΛΟΣ, είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα τους και να διεκδικήσουμε μαζί τους την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, να παρθούν μέτρα προστασίας, την επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση!

Σας καλούμε όλους στην προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Ούλωφ Πάλμε και Παπάγου αύριο το πρωί Τετάρτη 7 Απρίλη στις 08:30, για να ακολουθήσει πορεία προς το “Λαϊκό Νοσοκομείο” και να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής καθώς επίσης μπορείτε να ακούσετε και το ηχητικό κάλεσμα, που ακούγεται ήδη στις γειτονιές μας:

Η Συντονιστική Επιτροπή για την Π.Φ.Υ για την Καισαριανή αποδεχόμενη το κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας αλλά και του συνεχιζόμενου αγώνα που δίνουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό για το δικαίωμα στη Ζωή και την Υγεία, θα βρίσκεται την Τετάρτη 07/04/21 έξω από την πύλη του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Για εμάς η Υγεία δεν μπορεί να εντάσσεται στη λογική Κόστους-Οφέλους! Δεν μένουμε απαθείς να μετράμε κάθε απόγευμα νεκρούς, διασωληνομένους σε κοινούς θαλάμους και να βλέπουμε υγειονομικούς απεγνωσμένα να ψάχνουν αναπνευστήρες!

Δεν μας αναλογεί η ατομική ευθύνη που μας φορτώνεται ένα χρόνο τώρα για τη διασπορά, για τη προστασία και τώρα για την αυτοδιάγνωση!

Παίζουν τη ζωή μας στα ζάρια και ενώ στους λίγους μοιράζονται εκατομμύρια,
σε εμάς μένει η ανασφάλεια και η φτώχια!

Γι’ αυτό και μέσα από πολύμορφες παρεμβάσεις, προχωράμε  σε 

2ήμερο δράσης για την Υγεία σε όλη την πόλη της Καισαριανής 6 – 7 Απριλίου 

συνεχίζοντας παράλληλα το μάζεμα των υπογραφών (gr.petitions.net/pfyk) για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Καισαριανή, με:

·  Δημιουργία Κέντρου Υγείας πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, με δυνατότητα φροντίδας επειγόντων περιστατικών, με 24ωρη λειτουργία και βραχεία νοσηλεία.

· Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ με όλες τις ειδικότητες και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και απαιτώντας να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Μητέρας Παιδιού και Εφήβου

Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει!
Θέλουμε τις ζωές μας πίσω! Να μην χαθούν άλλες ζωές!
  • Επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία για κάλυψη όλων των αναγκών
  • Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε μέσα ατομικής προστασίας, εξοπλισμό και υποδομές
  • Εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλων μας
Όλοι και όλες την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 08:30
στη συμβολή των οδών Ούλωφ Πάλμε και Παπάγου

ώστε να ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση στη πύλη του Λαϊκού Νοσοκομείου!
(τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας)
Translate »