23 Απριλίου 2024

Αυτό εννοούμε ότι άνοιξαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις: 2 κρούσματα σε μαθητές στο 1ο Δημοτικό

Με 2 εβδομάδες ανοιχτά τα σχολεία και ήδη με πάνω από 200 τμήματα και σχολεία κλειστά σε όλη την Ελλάδα, η “κανονικότητά” τους είναι η πραγματική αιτία διασποράς του ιού! Αυτή η κανονικότητα που λογαριάζει ως Κόστος την Δημόσια Υγεία και την Δημόσια Παιδεία. Χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς να έχει διατεθεί ευρώ παραπάνω, η Κυβέρνηση άνοιξε για τρίτη φορά τα σχολεία και η πορεία διαγράφεται η ίδια όπως και με τις προηγούμενες φορές!

Ως αναμενόμενο λοιπόν, σήμερα παρουσιάστηκαν 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά στο 1ο Δημοτικό Καισαριανής.

Η Ένωση αμέσως επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι σήμερα κατά τις 16:00-16:30 θα πραγματοποιηθεί απολύμανση. Σε ερώτημά μας για το τι θα γίνει με τα τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό μας είπε ότι υπεύθυνος για να έρθει σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, είναι ο Διευθυντής του σχολείου. Σχετικά με το αν ο Δήμος, σε περίπτωση άρνησης του ΕΟΔΥ, αναλάβει το κόστος για να διεξάγει τα τεστ, μας είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός και θα το εξετάσουν ανάλογα με την εξέλιξη.

Δεν κάνουμε πίσω από τα αιτήματά μας:

  • Να γίνει απολύμανση σε όλο το συγκρότημα Βενιζέλου (1ο-7ο Δημ, 1ο Νηπιαγωγείο) ΣΗΜΕΡΑ καθώς υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι!
  • Να διεξαχθούν μαζικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για να ελεγχθεί η διασπορά. Σε περίπτωση άρνησης από τον ΕΟΔΥ, η Δημοτική Αρχή να αναλάβει το κόστος και να διεξάγει τα τεστ!
  • Αποσυμφόρηση τώρα των τμημάτων. 15μαθητές στην τάξη. Αναζήτηση κατάλληλων χώρων ή δημιουργία νέων, για διαμόρφωση αιθουσών.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για κάλυψη των αναγκών- Άμεση σύνδεση των σχολείων με το Κέντρο Υγείας του Παιδιού, το Κέντρο Υγείας Βύρωνα και Παγκρατίου- Άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ!  

Αύριο Πέμπτη 28 Γενάρη, δίνουμε μαχητική και αγωνιστική απάντηση!
Όλοι και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, στη 1.00μμ στα Προπύλαια!

Translate »