29 Μαρτίου 2024

Πρωτίστως η ολοκληρωμένη ενημέρωση !

Αγαπητοί γονείς,

Εχθές δημοσιοποιήσαμε την επιστολή του κου Μ. Γρύλλη και μιας ομάδας γονέων από το 2ο Γυμνάσιο, την οποία λάβαμε Κυριακή βράδυ στις 22:22. Την Δευτέρα το πρωί (!) επικοινώνησε μαζί μας γονέας από την ομάδα και ρώταγε αν θα δημοσιευθεί στο site μας, “τη στιγμή που όποιος θέλει, γράφει και δημοσιεύεται”, όπως είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά το κείμενο μιας μητέρας με τις ανησυχίες της και τους προβληματισμούς της, καθώς και την επιστολή μαθήτριας από το 2ο Γυμνάσιο που εξέφραζε τις αγωνίες των μαθητών(!). Παράλληλα η Ομοσπονδία Γονέων μας ενημέρωσε ότι γονέας έχει στείλει επιστολή με τα ίδια ερωτήματα (πάλι για το 2ο Γυμνάσιο) και την οποία απάντησε.

Εμείς δημοσιεύσαμε την επιστολή αυτή, όπως και μας ζητήθηκε, προβαίνοντας παράλληλα και σε ενημέρωση του ΔΣ Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου για τις σχετικές επιστολές και απαντήσεις, οι οποίες αναρτώνται στο σαίτ της Ένωσης..

Ο κος Γρύλλης μας ευχαρίστησε μεν, αλλά δυστυχώς δεν δέχτηκε να αναρτήσει σε σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν αναρτήσει την επιστολή, τις επίσημες απαντήσεις από την Ένωση και την Ομοσπονδία…για την αποκατάσταση των όποιων εντυπώσεων μπορεί να δημιουργήθηκαν με τη συγκεκριμένη ανάρτηση – άθελα τους πιθανόν.

Συγκεριμένα η απάντηση του κυρίου Γρύλλη ήταν η εξής:

“Αγαπητό ΔΣ της Ένωσης. Έλαβα το μήνυμά σας. Θα το μεταφέρω και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και θα επανέλθω με νεότερο μήνυμά μου, όσον αφορά κυρίως τις απαντήσεις που ζητάτε από εμένα προσωπικά. Αναφορικά με το αίτημα σας, αν κατάλαβα καλά, να ανεβάσω την απάντηση σας στο χώρο που ανέβηκε η επιστολή μας, απλά να αναφέρω ότι η επιστολή εκτός από την κοινοποίηση της με email σε εσάς ανέβηκε στον προσωπικό μου τοίχο και μόνο. Θα μου αφήσετε φαντάζομαι το δικαίωμα να ανεβάζω στον προσωπικό μου τοίχο ότι επιλέγω εγώ. Ευχαριστώ πολύ. Με εκτίμηση Μιχάλης Γρύλλης

Πάντως, με χαρά θα αναμένουμε την απάντηση του κυρίου Γρύλλη, γιατί δεν έδωσε η Δημοτική Αρχή και η Δημοτική Επιχείρηση, όπου μετέχει, τους χώρους του Δήμου για τις Γενικές Συνελεύσεις καθώς θα επανέλθουμε με το αίτημα αυτό για να διευκολυνθούν οι Γενικές Συνελεύσεις και εκλογές των συλλόγων γονέων.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την απάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής σχετικά με ζητήματα που θέτει και αφορούν τη νομιμοποίηση ή όχι του Δ.Σ του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής, καθώς και τη γνωμοδότηση του ΥΠΑΙΘ:

Αγαπητή κα Καββαθά, σχετικά με την επιστολή που απευθύνατε στην ΑΣΓΜΕ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

  1. Σας επισυνάπτω σχετική γνωμοδότηση του ΥΠΑΙΘ από το 2001 σύμφωνα με την οποία «..η μείωση του συνολικού αριθμού των μελών του ΔΣ … δεν συνιστά έλλειψη διοικήσεως, εάν ο αριθμός των μελών που απομένουν αρκεί για τον σχηματισμό απαρτίας, όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό και κατά συνέπεια το ΔΣ μπορεί να συνεχίσει κανονικά την θητεία του…». Επίσης, σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου σας (άρθρο 12) το ΔΣ βρίσκεται σε απαρτία όταν παρευρίσκονται τα 4 από τα 7 μέλη του. Σύμφωνα με τα παραπάνω, νόμιμα το ΔΣ συνεδριάζει με παρόντα τα 4 από τα 7 μέλη που έχουν απομείνει.
  2. Σύμφωνα με την νομοθεσία που διέπει τους Συλλόγους Γονέων, οι εκλογές σε αυτούς πρέπει να πραγματοποιούνται μέχρι τις 31 Δεκέμβρη κάθε 2ου ζυγού έτους. Μπορεί όμως να παραταθεί η ημερομηνία αυτή όταν υπάρχει σοβαρός λόγος (και η πανδημία είναι ένας τέτοιος) μέχρι τις εκλογές της Ένωσης Γονέων που πραγματοποιούνται έως τις 31 Μαρτίου του επόμενου έτους. Εξ άλλου, στην συντριπτική πλειοψηφία γυμνασίων και λυκείων (υποθέτουμε και στο δικό σας) οι προηγούμενες εκλογές πραγματοποιήθηκαν την ημερομηνία παράδοσης των βαθμών του 1ου 4μήνου, δηλαδή τέλος Γενάρη – αρχές Φλεβάρη. Επομένως η θητεία του ΔΣ σας δεν έχει λήξει. Θα λήξει με την σύγκληση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών.
  3. Από την στιγμή που υπάρχει εγκεκριμένο καταστατικό του Συλλόγου σας, το ΔΣ και συνολικά ο Σύλλογος, είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν με βάση αυτό.  Η παλαιότητα του υπάρχοντος καταστατικού δεν το καθιστά άκυρο. Σε περίπτωση που θέλετε τροποποίηση του καταστατικού, αυτή προβλέπεται από το υπάρχον καταστατικό (άρθρο 25), με αυξημένη πλειοψηφία των παρόντων.
  4. Το διάστημα 9 Νοέμβρη 2020 μέχρι 1 Φλεβάρη 2021, το σχολείο σας όπως και όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, ήταν κλειστά και απαγορευόταν η σύγκληση ΓΣ του Συλλόγου Γονέων. Για το προηγούμενο διάστημα, όπου το σχολείο σας ήταν ανοικτό, εξ όσων γνωρίζουμε ως Ομοσπονδία Αττικής, υπήρχε αρνητική στάση της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο σας, για την παραχώρηση σχολικών ή και εξωσχολικών χώρων, προκειμένου να διεξαχθούν ΓΣ Συλλόγων Γονέων. Χρήσιμο θα ήταν να απευθύνετε επιστολή στην Δημοτική Αρχή για την άρση αυτής της απαγόρευσης, μιας και ο Σύλλογος Γονέων αποτελεί θεσμικό όργανο του σχολείου και η απρόσκοπτη λειτουργία του είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας.
  5. Το ΔΣ που λειτουργεί σήμερα, έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες από τις προηγούμενες εκλογές. Επομένως  οι ανακοινώσεις του δεν είναι αυθαίρετες, αλλά εκφράζουν την πλειοψηφία των γονέων που το εξέλεξαν. Οποιαδήποτε διαφωνία ή διαφορετική άποψη συζητείται μέσα στο ανώτερο όργανο του Συλλόγου, που είναι η ΓΣ αυτού. Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση μάλιστα, υπερψηφίζεται ή καταψηφίζεται ο απολογισμός της δράσης του για την προηγούμενη 2ετία. Εκεί πρέπει να βάλετε τις ενστάσεις σας όσον αφορά τις ανακοινώσεις και θέσεις που έχει πάρει και να ζητήσετε από τους συμμετέχοντες την επικύρωσή τους.

    Βαγγέλης Φιλέρης,
    υπεύθυνος Κεντρικού Τομέα από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αττικής.
Translate »