28 Μαρτίου 2024

Να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης!

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής καλεί τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν την

Πέμπτη 28 Γενάρη στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στη 1.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Ενώνουμε την φωνή μας, μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές διεκδικώντας την Παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και όχι αυτή που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, φέρνοντας εν μέσω πανδημίας το ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο μετά το άλλο και χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές και με όρους υγιεινής άνοιγμα των σχολείων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με στόχο τα 15μελή τμήματα, απαραίτητο όρο όχι μόνο για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού, αλλά και για την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από την «τηλεκπαίδευση».
  • Πρόσληψη του απαιτούμενου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που να εξασφαλίζει την απαραίτητη ενισχυτική διδασκαλία και καθαριότητα -απολύμανση των σχολικών χώρων.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Καμία αλλαγή στους όρους διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων εν μέσω σχολικής χρονιάς.
  • Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων, που ιδίως φέτος με τα κενά της «τηλεκπαίδευσης» θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την ανισοτιμία στην μόρφωση μεταξύ των μαθητών.
  • Καμία αξιολόγηση μαθητών και σχολικών μονάδων. Ως Ομοσπονδίας Αττικής έχουμε αξιολογήσει εμείς την κυβέρνηση όσον αφορά το έργο της στην εκπαιδευτική διαδικασία και έχει πάρει κάτω από την βάση!
Τη κατάσταση αυτή μπορούμε να την ανατρέψουμε! Μπορούμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή!
Translate »