19 Απριλίου 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού για τη χρήση ακατάλληλου αντισηπτικού

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη δημοτική αρχή για τα ακατάλληλα, επικίνδυνα και χωρίς έγκριση του ΕΟΦ αντισηπτικά που μοιράστηκαν στα σχολεία:

Καισαριανή, 15/01/2021

Προς: κ. Μ. Κιτσέλλη, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας
Κοινοποίηση: κ. Γ. Κυριαζόπουλο, Διευθυντή 2°” Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής

Θέμα: Χρήση ακατάλληλου αντισηπτικού στα σχολεία του Δήμου μας

Κύριε Κιτσέλλη,

Με μεγάλη απογοήτευση ενημερωθήκαμε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής, για την χρήση ακατάλληλου αντισηπτικού στα σχολεία του Δήμου μας κατά το προηγούμενο διάστημα λειτουργίας τους. Το εν λόγω αντισηπτικό φαίνεται ότι αφ, ενός δεν πληροί τις προδιαγραφές χρήσης ως αντισηπτικό, λόγω της πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε βιοκτόνο παράγοντα και αφ, ετέρου μπορεί να θεωρηθεί και επικίνδυνο για την υγεία των χρηστών (παιδιών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού), όντας προϊόν για βιομηχανική χρήση, σύμφωνα με την ετικέτα του ίδιου του προϊόντος.

Κατόπιν τούτων, απαιτούμε τόσο από τον Δήμο όσο και από τη Διεύθυνση του Σχολείου όπως μεριμνήσουν για την άμεση απομάκρυνση του εν λόγω προϊόντος από τα σχολεία μας, καθώς και την αντικατάστασή του από ικανές ποσότητες άλλου εγκεκριμένου και κατάλληλου για τον σκοπό αντισηπτικού.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να επιληφθείτε ζητημάτων, όπως η παροχή επαρκών και κατάλληλων υλικών καθαρισμού, απολυμαντικών, γαντιών και υλικών προστασίας για τις καθαρίστρ1ες, προκειμένου να καθαρίζονται και απολυµαίνονται σωστά οι χώροι των τάξεων και οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως οι τουαλέτες.

Λόγω της σημαντικότητας του ζητήματος για την υγεία των παιδιών, προσδοκούμε την άμεση ανταπόκριση του Δήμου στα παραπάνω, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων.

ΤΟ Δ.Σ

Translate »