25 Απριλίου 2024

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Φ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ που διέθεσε ο Δήμος στα σχολεία και χρησιμοποιείται από παιδιά, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό εδώ και 5 μήνες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, όπως μας απάντησε σήμερα ο Ε.Ο.Φ!

Από την πρώτη στιγμή γονείς και εκπαιδευτικοί κρατήσαμε υπεύθυνη στάση. Η Ένωση αναζήτησε τα απαραίτητα στοιχεία  για την πιστοποίησή του και οι εκπαιδευτικοί σταμάτησαν αμέσως τη χρήση του. Μέχρι αυτή τη στιγμή και παρά το σάλο που έχει δημιουργηθεί τα ακατάλληλαεπικίνδυνα και χωρίς άδεια κυκλοφορίας προϊόντα ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ! Για άμεση χρήση ο Δήμος έστειλε μόνο ένα μικρό αριθμό από μπουκαλάκια των 300ml στα σχολεία που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο προβληματισμός έχει τεθεί στον Αντιδήμαρχο από τις 14/12 με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας να είναι τότε καθησυχαστικός.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης ο Αντιδήμαρχος αφιέρωσε μόλις 29 δευτερολέπτα για την υπόθεση αυτή  και χαρακτήρισε το εν λόγω σκεύασμα απλά ως “χαμηλότερων δυνατοτήτων”, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Για εμάς τους Γονείς, τους Εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές είναι ξεκάθαρο η Δημόσια Υγεία και Παιδεία δεν συγχωρούνται προχειρότητες και λογικές ΚΟΣΤΟΥΣ!

Τη κατάσταση αυτή μπορούμε να την ανατρέψουμε! Μπορούμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή!
Translate »