28 Μαΐου 2024

Κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στους γονείς στη Διαδικτυακή Συναυλία που διοργανώνεται για τη στήριξη του ταμείου αλληλεγγύης του Σωματείου τους

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλους μας για στήριξη του ταμείου αλληλεγγύης του Σωματείου τους, μέσα από τη διαδυκτικακή συναυλία που διοργανώνει σήμερα το βράδυ με τίτλο: «Για όλου του κόσμου το ψωμί το φως και το τραγούδι». Θυμίζουμε ότι μες το καλοκαίρι και στον αγώνα μας ώστε να μην προχωρήσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο είχε στηρίξει και τη δράση εκπαιδευτικών και γονέων και τις πρωτοβουλίες που είχαμε πάρει.

Για οδηγίες για την παρακολούθηση της συναυλίας πατήστε εδώ.

Το κάλεσμα αναφέρει:

Σας απευθυνόμαστε προκειμένου να συμβάλλετε να στηριχθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης του Σωματείου μας. 

Όπως γνωρίζετε ο κλάδος μας έχει υποστεί σημαντική ζημιά από την πανδημία και τις επιπτώσεις της. Οι κυριότεροι τομείς απασχόλησης των μουσικών (ορχήστρες, συναυλίες, χώροι-ψυχαγωγίας, εστίαση, εκπαίδευση, θέατρο) έχουν αναστείλει την λειτουργία τους σχεδόν καθολικά από τον Μάρτη. Ταυτόχρονα μεγάλο μέρος του κλάδου μας βρίσκεται αποκλεισμένο από οποιοδήποτε μέτρο στήριξης καθώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν πήραν υπόψη την σύνθετη εργασιακή κατάσταση στον κλάδο, τον υψηλό βαθμό ευκαιριακής απασχόλησης, την συχνή αλλαγή εργοδότη, το ότι ένας μουσικός για να επιβιώσει αναγκάζεται και δουλεύει συνήθως σε πάνω από έναν εργοδότη, σε διαφορετικές δραστηριότητες, ακόμα και εκτός συνάφειας αντικειμένου.

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη μέρα της πανδημίας στάθηκε αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων του κλάδου, απαιτώντας καθολικά μέτρα στήριξης για όλους τους καλλιτέχνες και για όλο το διάστημα της πανδημίας και μέχρι να απαλλαγούμε από τις επιπτώσεις της, μέχρι να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε από την εργασία μας. 

Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι βιώνουν τα ίδια προβλήματα που βιώνει και ο κλάδος μας, ζητώντας την στήριξη στα αιτήματά μας αλλά και στηρίζοντας τα ευρύτερα αιτήματα και διεκδικήσεις, όπως το αίτημα για άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, την προστασία με όλα τα διαθέσιμα μέσα (μαζικά τεστ) σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. 

Παρακολουθούμε και στηρίζουμε τον σημαντικό αγώνα που δίνετε για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, το αίτημα για διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με όρους ασφάλειας για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί), ενάντια στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική που φορτώνει τα πάντα στην ατομική ευθύνη ενώ ως ευθύνη του κράτους αναγνωρίζει μόνο την προστασία της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Στο πλαίσιο της δράσης του Συλλόγου μας έχουμε συστήσει Ταμείο Αλληλεγγύης μέσα από το οποίο προσπαθούμε να στηρίξουμε συμβολικά συναδέλφους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Η κίνησή μας έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή φιλανθρωπίας ή εμπλοκής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. 

Προσπαθούμε να δώσουμε χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί και να παλέψει μαζί μας για να αλλάξουμε την κατάσταση. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη συγκινητική ανταπόκριση από συναδέλφους οι οποίοι προσφέρουν από το υστέρημά τους, αλλά και από κόσμο εκτός του κλάδου που παρακολουθεί και στηρίζει τους αγώνες μας. 

Αυτό το πλαίσιο καθώς και τις διεκδικήσεις μας θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε με την μεγάλη συναυλία που οργανώνουμε με τίτλο «για όλου του κόσμου το ψωμί το φως και το τραγούδι», παρμένο από το γνωστό στίχο του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με συγκινητική αφιλοκερδή συμμετοχή δεκάδων επώνυμων τραγουδιστών και καταξιωμένων μουσικών, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί στο Μέγαρο Μουσικής και θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκέμβρη από διαδικτυακή πλατφόρμα. 

Σας στέλνουμε συνημμένη την αφίσα της συναυλίας μας. Λεπτομέρειες για την συναυλία μας στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και στην σελίδα για την συναυλία.

Translate »