26 Απριλίου 2024

Ενημερωτικό Δελτίο για το Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκέμβρη για την κάλυψη όλων των αναγκών για την ισότιμη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετικά αιτήματα δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης με θέμα “Η κάλυψη των αναγκών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης” και αφού είχε προηγηθεί στις 26/11 έντονη συζήτηση σε σχολική επιτροπή για την προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν προσκληθεί η ‘Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε «Ρόζα ιμβριώτη», των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παρότι το είχαμε ζητήσει, δεν  προσκλήθηκαν και τα διοικητικά συμβούλια όλων των συλλόγων γονέων, τα οποία ο Αντιδήμαρχος επέλεξε να καλέσει σε τηλεδιάσκεψη σήμερα Πέμπτη. Στο Δ.Σ, παρότι το ζήτησε, δεν καλέστηκε επίσης και η Ζ’ ΕΛΜΕ, δηλαδή οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι εκπρόσωποι από την μαθητική κοινότητα!

Η εισήγηση και από τον δήμαρχο αλλά και από τον αντιδήμαρχο Παιδείας την οποία θέτουμε στην γνώμη σας στο βίντεο που παραθέτουμε στη συνέχεια, μας δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερους προβληματισμούς και αγωνία.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή παρότι γνώριζε ήδη από το πρώτο lockdown τις ανάγκες τεχνολογικού εξοπλισμού και σε σχολεία αλλά και σε μαθητές και παρότι είχαν άπλετο χρόνο μπροστά τους, δεν είχαν συγκεντρώσει καμία εικόνα για το ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες, ούτε είχαν έτοιμο κάποιο τρόπο για την χρηματοδότησή της αναγκαίας αγοράς. Μάλιστα όποιες προτάσεις μπήκαν για την εξεύρεση κονδυλίων από τα ταμεία του Δήμου επί της ουσίας απορρίφθηκαν. Έτσι γίνεται πέντε μήνες τώρα από την αρχή του Ιουνίου. Θυμίζουμε την πρόταση της ένωσης –η οποία υπερψηφίστηκε- για την επιχορήγηση κάθε Σχολικής Επιτροπής με 20.000€, για να αντιμετωπίσει ανάγκες που προκαλούνται από την πανδημία που από τον Ιούνιο ακόμα να υλοποιηθεί! Τα ποσά ζητήσαμε να είναι από τις έκτακτες επιχορηγήσεις που έχουν έρθει στα ταμεία του δήμου για αυτό τον σκοπό και η πρώτη ήταν 204.000 ευρώ, και η δεύτερη 109.000 ευρώ, των οποίων η εκταμίευση είναι και πιο ευέλικτη διαδικασία.

Από την τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη», έγινε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή στην Καισαριανή 54 παιδιά δημοτικού δεν έχουν καμία δυνατότητα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ 230 μπαίνουν από κινητό τηλέφωνο…! Την ίδια στιγμή ο κύριος Κιτσέλλης επέμενε ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο και ότι ενώ ο ίδιος είναι κάθε μέρα σε επαφή με τους διευθυντές, αυτοί ή δεν του έχουν απαντήσει ή τα αιτήματά τους για την προμήθεια του εξοπλισμού που απαιτείται, είναι υπερβολικά και τους τα γύρισε πίσω να τα προσαρμόσουν …

Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που παρουσίασε ως κατόρθωμα των επαφών του, ο κος Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ήταν η γνωστή λίστα του Μαρτίου που είχε στείλει το υπουργείο και που αναλογούσε ένα tablet για κάθε 50 μαθητές. Αυτά δηλ τα τάμπλετ που αναμένουμε ακόμα! Τα οποία είναι λίγων ιντσών, δανεικά στους μαθητές και με τον κίνδυνο για οποιαδήποτε ζημιά να την χρεώνεται ο γονέας. Έδειχναν μάλιστα ενθουσιασμένοι λέγοντάς μας ότι  θα περιμένουμε λίγο ακόμα και θα φτάσουν στα σχολεία … τέλη Γενάρη!

Τολμάμε να πούμε ότι η έλλειψη πολιτικής πρόθεσης για τη χρηματοδότηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού με ευθύνη του δήμου, θα οδηγήσει τις ήδη καταπονημένες σχολικές επιτροπές σε σοβαρή στενότητα, όποιο σχολείο έχει ταμείο θα αγοράσει εξοπλισμό με βάση το ταμείο του και όχι τις ανάγκες του π.χ. 4ου δημοτικού…. Όσο για την  4η τακτική δόση που ήρθε στις σχολικές επιτροπές, αυτή θα είναι διαθέσιμη στα σχολικά ταμεία στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς…. Η όποια ενίσχυση των σχολικών επιτροπών από τον Δήμο δεν θα μπορεί να γίνει πριν τον Απρίλη, λόγω της έγκρισης του νέου προϋπολογισμού! Ελπίζουμε να διαψευστούμε!

ΚΡΙΣΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΔΕΠ) ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέσαμε και τα τεχνικά ζητήματα π.χ 3ο Δημοτικό, καθώς και ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων π.χ 1ο Δημοτικό, καθώς και την καθαριότητα και τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς που πρέπει να επικαιροποιήσουμε με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά αποκομίσαμε ψεύδη και ειρωνείες!

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί, αλλά φαίνεται να έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην Ένωση, στους Συλλόγους και συνολικά στους γονείς. Φάνηκε να ανέχονται με το ζόρι τις προτάσεις μας, ακόμα και την παρουσία μας! Μάλιστα η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Παιδείας, στα όσα παραθέσαμε είναι χαρακτηριστική για το τι “διάλογο” και “συνεργασία” επιδιώκει. Χαρακτήρισε τις αγωνίες μας, τους προβληματισμούς, τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας ως θεατρινισμούς, ως δακρύβρεχτα κείμενα και ότι όλα αυτά τα εκφράζουμε γιατί είναι ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΘΕΜΑ!

Ακολουθεί σε βίντεο και κείμενο η τοποθέτηση της Ένωσης, καθώς και οι τοποθετήσεις του Δημάρχου και του αντιδημάρχου, όπου επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω και σας παρακαλούμε να τις παρακολουθήσετε!

Έχουμε την ευθύνη όλοι να ξεσηκωθούμε για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Γραπτή η τοποθέτηση της Ένωσης

Τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, δια του προέδρου της, στο Δ.Σ στις 07/12/20 με θέμα την κάλυψη του συνόλου των αναγκών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Η εμφάνιση της πανδημίας και η διαχείρισή της ανέδειξε με τον πλέον άγριο τρόπο όλα αυτά τα οποία γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές χρόνια τώρα θέτουμε ως ζητήματα προτεραιότητας. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και δυστυχώς και από τη δημοτική αρχή, επιβεβαιώνει όμως ότι η παιδεία και η υγεία δεν έχει την ίδια προτεραιότητα για όλους μας!

Παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση θεωρούμε ότι η διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής, καθοδηγήθηκε από την αντίληψη που έχει διαμορφωμένη σε σχέση με τον λαό της πόλης, την πολιτική πρόθεσή της, τον μεγαλοϊδεατισμό για το τι εστί σύγχρονο, τεχνολογικά προηγμένο, πρωτοποριακό, την επικοινωνιακή πολιτική, το ότι όλα γίνονται με τις προσωπικές σχέσεις και όχι με τη διεκδίκηση.  Ο καθένας μπορεί να πρεσβεύει ότι θέλει, αλλά όταν αυτό έχει αντίκτυπο μέσα στα σχολεία μας, στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας, στην υγεία μας, μας αφορά και παίρνουμε ξεκάθαρη θέση.

Έρχεστε Δεκέμβρη μήνα να μιλήσουμε για τις ανάγκες των σχολείων, δηλαδή 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της θητείας σας και 10 μήνες μετά την πρώτη φάση του Covid-19 και του lockdown. Είναι πολλοστή φορά που το κάνετε αυτό, δηλαδή προσπάθεια να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, και μάλιστα με δακρύβρεχτες προσκλήσεις όπως αυτή που αποστείλατε στους διευθυντές των σχολείων, την τελευταία ουσιαστικά στιγμή.

Η πρώτη φορά ήταν στην πρώτη φάση μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων. Και τι συζήτηση έγινε; Απ’ ότι θυμόμαστε είχατε μαζευτεί και συμμετείχαμε – μετά από αίτημά μας – για να διαπιστώσουμε ότι τελικά ήταν ένα “think-tank”, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να έχετε πρόταση, χωρίς να ξέρετε πόση καθαριότητα θα υπάρχει, αν επαρκούν τα υλικά καθαριότητας, για τις ανάγκες, …κι εμείς ακούγαμε και ο φόβος μας και οι αγωνίες μας έγιναν ακόμα μεγαλύτερες.

Τον  Ιούνιο πάλι και εκεί Think-tank.  Στην πρόταση για έκτακτη χρηματοδότηση από την κρατική επιχορήγηση για τις σχολικές επιτροπές με 20.000 ευρώ για κάθε σχολική επιτροπή,  το αρνηθήκατε γιατί δεν έχετε στοιχεία είπατε. Εμείς το πράξαμε αναλυτικά με νούμερα στις σχολικές επιτροπές και καταθέσαμε πρόταση στην Πρώτη Σχολική πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή στις 12 Ιουνίου και στη δευτεροβάθμια στις 16 Ιουνίου και αποδείξαμε την ανάγκη χρηματοδότησης με αυτό το ποσό – γιατί άκουσα τον κύριο Κιτσέλλη να λέει ότι  τα νούμερα ήταν στον αέρα – και πάρθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις να δοθούν αυτά τα ποσά! Εσείς τι κάνατε; Τα μεταφέρατε τελικά;

Τρίτη φορά ήταν στις 7 Σεπτέμβρη όπου κάνατε Το κάλεσμα αφού είχε ανακοινωθεί ότι θα ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτέμβρη, δηλαδή αν είχαν ανοίξει κανονικά δεν θα είχε γίνει συζήτηση ποτέ.  Συμμετέχοντες αυτή τη φορά οι γονείς. Σε κάθε προβληματισμό και ανησυχίες που εκφράζονταν μας λέγατε ότι είσαστε καθόλα έτοιμοι. Μας είπατε ότι είχατε προμηθευτεί θερμόμετρα, ένα για κάθε σχολείο, ότι θα δίνατε ακόμα μία μάσκα, ότι είχατε προσλάβει καθαριότητα.  Μάλιστα μας είπατε ότι ζητήσατε τηλεφωνικά την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας με 40 άτομα αλλά σας έδωσαν μόνο 17. Μας είπατε ότι έχετε πάρει μηχάνημα για απολυμάνσεις για ταχύτατη επέμβαση, κάτι σαν task-force που μας έλεγαν και από το υπουργείο, ότι έχετε επαφή εκ των έσω με τον ΕΟΔΥ και ότι όπου κρίνεται η ανάγκη θα γίνονται αμέσως τεστ. Σας είχαμε θέσει επίσημα από τον Απρίλιο πρόταση για σύνδεση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το Κέντρο Υγείας Βύρωνα και το Κέντρο Υγείας του παιδιού και μας είπατε ότι δεν είχατε κάνει κάτι ακόμη.  Μας είπατε ότι για τα υλικά που απαιτούνται και μέσα προστασίας, υπάρχουν ήδη από την προηγούμενη φάση. Υπολογίζατε όπως είχατε πει, ότι τον Οκτώβρη θα ξανά κλείσουν τα σχολεία και περιμένατε να συμφωνήσουμε κιόλας.

Κύριε Αντιδήμαρχε, κύριοι και κυρίες της Δημοτικής αρχής.

Αφήσατε κι εσείς τα παιδιά μας κι εμάς εκτεθειμένους και προ αλλά και εν μέσω πανδημίας! Δεν πήρατε κανένα μέτρο, παρά το ότι αναγνωρίζουμε ότι σας φορτώθηκαν και ευθύνες που δεν έχετε, αλλά ούτε που αντιδράσατε, κιχ δεν βγάλατε! Μας λέγατε όλο παράπονο ότι η καθαριότητα δεν φτάνει αλλά στις 2 επισκέψεις του Υπουργού Εσωτερικών δεν είπατε κουβέντα! Σας είδαμε μάλιστα να του παρουσιάζετε και «τα κοσμήματα της πόλης», τα τσίγκινα κουτιά, που βάλατε για να στεγάσουν 4χρονα και 5χρονα. Σε αυτές τις επισκέψεις ήσασταν παρόντες,  αλλά όχι στις αγωνίες και στις φωνές των γονέων και των εκπαιδευτικών. Όπως π.χ στα νηπιαγωγεία που σας έχουν κατατεθεί άπειρα ερωτήματα και αιτήματα, συλλογές υπογραφών και ποτέ δεν έχουν πάρει απαντήσεις. Για καθολικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις όλων των δομών μέχρι και την τελευταία βίδα τους, που έπεσε μέχρι και παράθυρο σε ένα από τα τσίγκινα κουτιά, όπου αν υπήρχε παιδί από κάτω θα το είχε σκοτώσει…αλήθεια ο κύριος Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε;  Μιλάμε για επικίνδυνα σημεία, με εξοχές, κράσπεδα, για ανάγκες εξοπλισμού και κάλυψης αναγκών για το εκπαιδευτικό έργο! Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον σας για όλα τα παραπάνω ζητήματα και τους προβληματισμούς τους όπου για να τους «προστατέψετε», όταν ήρθαν με τα παιδιά τους στο δημαρχείο ΦΩΝΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, τους αποκαλέσατε περιφερόμενο θίασο και τους καλέσατε να αλλάξουν Δήμο, αφού είναι το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ και κάνετε ότι θέλετε! Σωστά εσείς ασκείτε διοίκηση, εμείς είμαστε οι αποδέκτες των επιλογών σας!

Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν πολλά θέματα με τα κτηριακά, αλλά ολοκληρωμένη μελέτη των αναγκών δεν έχετε κάνει καμία! Μέχρι και αντικατάσταση λέβητα έγινε σε σχολείο και η Τεχνική Υπηρεσία δεν το έμαθε ποτέ! Στο 3ο Δημοτικό εδώ και 1,5 χρόνο πρόβλημα στη θέρμανση αλλά ενώ από τεχνικής πλευράς μπορούσαν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, δεν προχώραγε το οικονομικό και η απόφαση, απ’ ότι μάθαμε! Γιατί; Οι μπασκέτες στο 1ο Δημοτικό που μιλάμε για βαριά 2000€, μπήκαν στο Μ20 που πάει για το 2021. Σας έχουν ενημερώσει ότι εμφανίστηκαν αρουραίοι μέσα από την αποχέτευση στις τουαλέτες του σχολείου, αλλά λογικά αυτό είναι μικρότερης σημασίας για εμπεριστατωμένο έλεγχο στο δίκτυο; Απολύμανση έχει γίνει; Για σπασμένα τζάμια που λέτε μέχρι και ψέματα ότι η τεχνική υπηρεσία έκρινε ότι δεν θέλει αλλαγή! Πάντα μας λέτε ότι όλα θέλετε να τα κάνετε, αλλά δεν έχετε ούτε ανθρώπους αλλά ούτε και χρήματα. Την ίδια ώρα όμως είναι ανήκουστο ότι η δράση No kaka κόστισε 2.000 ευρώ και τα χρήματα πάρθηκαν από τα χρήματα για τον covid 19. Τα 20.000 ευρώ από τις εκπτώσεις των εργολάβων από την έκπτωση του Μ 19 που λείπουν όμως, μας είπατε ότι εσείς τα κάνετε ότι θέλετε και κρίνατε ότι δεν θα πάνε στα σχολεία.

Και πάμε στην πανδημία και το ενδιαφέρον σας και για εκεί!

Βρεθήκατε στην πρώτη φάση να έχετε από τις κρατικές επιχορηγήσεις συνολικά 504.000€ για τη διαχείριση της πανδημίας.

  • Έχουμε ζητήσει από τον Ιούνιο την έκτακτη επιχορήγηση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων Σχολικών Επιτροπών με 20.000€/Σχ. Επιτροπή από το σύνολο των 504.000€  των κρατικών  επιχορηγήσεων που συζητήσατε και στο Δ. Σ στις 04/06 και παρ’ ότι φέραμε τεκμηριωμένες προτάσεις βάση των αναγκών στις Σχ. Επ. (Α’: 12/06 και Β’ 16/06) δεν πήγε ποτέ στη ΔΕΠ και εν συνεχεία δεν έφτασε ποτέ στο Δ.Σ

Με αφορμή το παραπάνω θέλουμε να πούμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως με την κατάχρηση της δια περιφοράς διαδικασίας των συνεδριάσεων των Σχ. Επιτροπών και το καταγγέλουμε και στο Δ.Σ. Ειδικά δε στις τελευταίες 2 συνεδριάσεις της Α’ Σχολικής επιτροπή διαπιστώσαμε μια σειρά από ανακρίβειες από τα πρακτικά, τις ψήφους, μέχρι και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής και ζητάμε ξανά συνεδρίαση. Σας έχουμε στείλει το τι διαπιστώσαμε, στα email των μελών της Σχολικής Επιτροπής και των παρατάξεων.

  • Τεστ (παρά την άρνηση του ΕΟΔΥ) και μόνο μετά από πιέσεις, κάνατε μόνο στην αρχή και μόνο στους εκπαιδευτικούς και αυτά μετά από ημέρες. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα δεν κάνατε ούτε καν στους εκπαιδευτικούς!
  • Απολυμάνσεις πραγματοποιούσατε στις δομές με καθυστέρηση και αφού είχαν ήδη λειτουργήσει σχολικές μονάδες! Το μηχάνημα για την απολύμανση που μας λέγατε, να φανταστούμε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος να μάθει να το λειτουργεί, όπως μας είπατε;
  • Προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας ήταν ήδη ανεπαρκής και αφού έληξαν και οι συμβάσεις των 4μηνιτών πολλά σχολεία έμειναν για μια εβδομάδα με μισή καθαριότητα. Θα έπρεπε να είχατε μεριμνήσει νωρίτερα ώστε να μη μείνουν ούτε μια μέρα; Η ανανέωση ουσιαστικά που έγινε τώρα, είναι στο σύνολο των προηγούμενων, περισσότερες ή λιγότερες; Γιατί η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι έχουν προσληφθεί λιγότερες!
  • Με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, από την πρώτη κιόλα φάση, τι μέριμνα είχατε για μαθητές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν; Ήρθατε τώρα λίγο πριν τις γιορτές και συγκεντρώνετε τώρα τα στοιχεία; Από το Μάρτη ζητάμε να κάνετε καταγραφή και να προχωρήσετε σε συγκεκριμένο αίτημα προς την Κυβέρνηση. Μάλιστα στέλνετε τη λίστα με τα tablet που είναι η λίστα του Υπουργείου από τον Μάρτη για 1/50 μαθητές, που δεν αποτυπώνει καν τις ανάγκες. Ούτε τώρα δε βάζετε το χέρι στη τσέπη! Ζητάμε οι πραγματικές ανάγκες να καλυφθούν από την νέα κρατική επιχορήγηση των 109.000€ που λάβατε πριν λίγες ημέρες. Να προχωρήσετε σε κεντρική προμήθεια καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών σε εξοπλισμό για μαθητές και εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία!

Όλα τα παραπάνω είναι αγωνίες και αιτήματα που εκφράσαμε και θέσαμε στο τραπέζι από την πρώτη στιγμή. Όταν όμως όλα αυτά τα φωνάζαμε και λέγαμε τι πρέπει να γίνει, για να μπορούν τα παιδιά να είναι στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, και επειδή κι εσείς είχατε ευθύνες, μας λοιδορούσατε. Μας λέγατε κομματικά φερέφωνα, τους μαθητές που τα διεκδικούσαν τους λέγατε υποκινούμενους, λασπολογούσατε, μέχρι και προσωπικές προσβολές εκτοξεύατε θίγοντας την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου που βρισκόταν απέναντί σας.

Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον σας που όταν ζητήσαμε σε αυτό το πεδίο, με αυτές τις ανάγκες να εκφραστούν οι γονείς, να συζητήσουν τα προβλήματά τους άρα να γίνουν Γ.Σ εσείς μας το απαγορεύσατε, ακόμα και χωρίς καμία νομική βάση. Σας καλέσαμε σήμερα να καλέσετε και τα Δ.Σ των γονέων των σχολείων να παρακολουθήσουν το Δ.Σ και εσείς στείλατε πρόσκληση για τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, απ΄ότι κατάλαβα όμως και από την κυρία Δριμάλα (πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε Ρόζα Ιμβριώτη) – όπου είπε ότι και η ΕΛΜΕ δεν καλέστηκε παρ’ ότι έγινε αίτημα προς το Δ.Σ- το φαινόμενο δεν παρατηρήθηκε μόνο σε εμάς.

Είναι τόσο το ενδιαφέρον σας, που ακόμα και τώρα, για το παιδάκι που βρέθηκε έξω από το Μουσείο, μες το κρύο  να προσπαθεί να κάνει μάθημα με το κινητό της μαμάς του,  για να παίρνει internet από το Μουσείο και που τελικά προσωρινή λύση βρήκαμε σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, δεν έχετε ρωτήσει καν για το αν χρειάζεται κάτι αυτή η οικογένεια, που μένει, τι ανάγκες μπορεί να έχει, αν πρέπει να μεριμνήσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου…..και προσωπική επαφή για το συγκεκριμένο παιδί, είχα και με το Δήμαρχο και με τον Αντιδήμαρχο.

Μας ζητάτε να έχουμε εμπιστοσύνη, μα εμείς θέλουμε ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και αυτό μπορεί να συμβεί με αποφασιστικότητα, ανάληψη των ευθυνών και μέριμνα για τις πραγματικές ανάγκες. Με μια Δημοτική Αρχή συμπαραστάτη στις διεκδικήσεις μας.

Ακολουθούν τα βίντεο από τις τοποθετήσεις της Ένωσης, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου παιδείας καθώς και τις εισηγήσεις τους.

Τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Παιδείας
Εισήγηση Δημάρχου
Εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας
Translate »