29 Μαρτίου 2024

Η ζωή και η υγεία των παιδιών μας κινδυνεύει από την ανευθυνότητα των «υπευθύνων»! – Παρ’ ολίγον ατύχημα στο 1ο νηπιαγωγείο

Καταγγέλλουμε σε όλους τους γονείς της Καισαριανής ότι στο 1ο Νηπιαγωγείο, στην τουαλέτα του ενός από τα δύο κοντέινερ που τα παιδιά μας υποχρεώθηκαν να κάνουν μάθημα, το παράθυρο της τουαλέτας ΑΠΟΚΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ! Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κάποιο παιδί μέσα και δεν υπήρξε τραυματισμός!

Αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι τα λόγια της Δημοτικής Αρχής για «οικίσκους» και ότι είναι «καλύτερα κι από τα σπίτια μας» δεν έχουν καμία βάση, κάτι που έχουν διαπιστώσει όλοι οι γονείς πριν ακόμα τοποθετηθούν!

Η Κυβέρνηση του Σύριζα και της Ν.Δ, η ΚΤΥΠ Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) και η Δημοτική Αρχή είναι υπαίτιοι και υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή, οι μεν γιατί θεσμοθέτησαν την εγκατάσταση ακατάλληλων για χρήση από μαθητές κατασκευών ελαφριού τύπου (κοντέινερ) και οι δε για την αποδοχή χωρίς καμιά αντίρρηση! Φέρουν αποκλειστικά και όλη την ευθύνη για ότι συμβεί!

Τα παιδιά μας τα στέλνουμε σχολείο για να μορφωθούν και όχι για να κινδυνεύει η ζωή τους!

Απαιτούμε:

  • Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει ΤΩΡΑ σε εμπεριστατωμένο έλεγχο όλων των κοντέινερ και όλων των υπόλοιπων αιθουσών, μέχρι και την τελευταία βίδα τους!
  • Η Τεχνική Υπηρεσία να προχωρήσει τώρα σε εμπεριστατωμένο έλεγχο όλων των αύλειων χώρων, να διαπιστωθούν όλες οι επικινδυνότητες που οι γονείς καταγγέλλουν όπως: Ανισόπεδοι χώροι, ακάλυπτες μονάδες air-condition, ακίδες σε φράχτες, πρόχειρη τοποθέτηση πλαστικού τάπητας και έλεγχος καταλληλότητάς του για παιδιά κ.α.
  • Να εκδοθεί και να μας κοινοποιηθεί πόρισμα από την Τεχνική Υπηρεσία για την καθολική ασφάλεια των παιδιών μας, σε όλους τους χώρους!
  • Ο Δήμος μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία να προχωρήσει στο ξήλωμα και την αντικατάσταση όλων των κοντέινερ με βαρέως τύπου κατασκευές (προκάτ ή χτίσιμο) και παράλληλα να προχωρήσει η διαδικασία ανεύρεσης και αποχαρακτηρισμού κατάλληλων χώρων.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται στο πλάι των γονέων των νηπίων και προνηπίων και τους καλεί σε οργάνωση και σύσταση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε κάθε νηπιαγωγείο!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Translate »