25 Απριλίου 2024

Έκτακτο Ενημερωτικό για κρούσμα στο 6ο Δημοτικό

Ξανά μια από τα ίδια…
ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!

Ενημερώνουμε ότι μετά το 2ο Λύκειο, τον Α’ Παιδικό Σταθμό, το 1ο Λύκειο εμφανίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα αυτή τη φορά σε γονέα και μαθητή του 6ου Δημοτικού. Είναι μια εξέλιξη η οποία ήταν αναμενόμενο να συμβεί και μπορεί εκ νέου να συμβεί σε οποιοδήποτε σχολείο.

Ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα που έχουμε ήδη καταδείξει ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής και συνολικά γονείς – εκπαιδευτικοί και μαθητές από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, όπως π.χ τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, τη σύνδεση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το επαρκές προσωπικό καθαριότητας κ.α

Συμβαίνει την ίδια στιγμή που τα σχολεία μας λειτουργούν με το μισό προσωπικό καθαριότητας, λόγω λήξης συμβάσεων 4μηνων εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα, αντί για να υπάρχει διπλή και επαρκής καθαριότητα!

Επειδή το παιδί παρακολουθούσε και το ολοήμερο (που είναι διατμηματικό) κρίνουμε ότι για μία ημέρα, σήμερα, το σχολείο δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει και να γίνει καθολική απολύμανση σε όλους τους χώρους του 6ου καθώς και του 3ου Δημοτικού αφού και εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό μοιράζεται στα 2 σχολεία.

Καλούμε το Δήμο, παρ’ ότι έχει επιβαρυνθεί και με κάποιες ευθύνες που δεν θα έπρεπε να έχει, να απαιτήσει από την Κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα, να διεκδικήσει κι εκείνος με τη σειρά του αυτά που με κρατική ευθύνη θα έπρεπε να υλοποιούνται και να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγεία της σχολικής κοινότητας και συνολικά του λαού!

Απαιτούμε:

  • Να διεξαχθούν μαζικά τεστ σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση άρνησης από τον ΕΟΔΥ, η Δημοτική Αρχή να αναλάβει το κόστος και να διεξάγει τα τεστ!
  • Να γίνει απολύμανση σε όλο το κτηριακό συγκρότημα του 6ου και του 3ου Δημοτικού
  • Άμεση σύνδεση των σχολείων με τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το Κέντρο Υγείας του Παιδιού και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, ειδικά και μετά τις αποφάσεις του Υπ. Υγείας.
  • Να καλυφθούν όλες οι υλικοτεχνικές ανάγκες ώστε να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση για το σύνολο των μαθητών τμήματος ή σχολείου που κλείνει.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ!

Translate »