26 Απριλίου 2024

Έκτακτο Δελτίο Τύπου για τη λήξη συμβάσεων στην καθαριότητα

Αγαπητοί γονείς,

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου με εργαζόμενους στην σχολική καθαριότητα στην οποία παραβρέθηκε και η Ένωση Γονέων διαπιστώθηκε ότι :

Από σήμερα Παρασκευή λήγουν οι συμβάσεις των μισών σχεδόν από τους συνολικά απασχολούμενους εργαζόμενους στην σχολική καθαριότητα 4μηνης διάρκειας και ως εκ τούτου σε πολλά σχολεία υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για να καλύψει την δεύτερη βάρδια στα σχολεία!!! Ιδιαίτερα ανησυχούμε για σχολεία που είχαν μία/έναν εργαζόμενη/ο στην καθαριότητα π.χ. νηπιαγωγεία ή έχουν αυξημένες ανάγκες π.χ. το ειδικό σχολείο.

Η δημοτική αρχή εξάντλησε το χρονικό περιθώριο και ανήγγειλε νέες προσλήψεις μόλις χθες,  οπότε και για μια τουλάχιστον κρίσιμη εβδομάδα -σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων- τα σχολεία θα μείνουν ουσιαστικά ακάλυπτα.

Για μια ακόμη φορά ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων πετιέται στον δρόμο παρότι καλύπτει πάγιες ανάγκες, αφού η κυβέρνηση δεν έδωσε το απολύτως αυτονόητο, την δυνατότητα δηλαδή παράτασης της εργασίας τους. Χάρη στην εργασία αυτών των ανθρώπων έγινε εφικτή η έναρξη της φετινής δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Αν συνυπολογίσουμε τις ασθένειες που ήδη καταγράφονται στο υπόλοιπο προσωπικό στην σχολική καθαριότητα και τα έκτακτα περιστατικά, πολύ φοβόμαστε για νέα κλεισίματα τμημάτων -σχολείων με ό,τι αυτό σημαίνει για την μόρφωση των παιδιών μας αλλά και τις δικές μας εργασίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.

Translate »